galvin Creative Commons License 2013.10.22 0 0 2846

Hali!

A közelmúltban többen megkerestek azzal, hogy olyan gépet építsek, ami elviszi a 8-10 cm vastag száraz keményfa (tölgy, bükk, gyertyán, akác, stb.) ágakat. Talán többen is szeretnénk tudni, hogy a gépedet milyen anyagokból építetted: a vágóegységed "szekrényének" oldal illetve alsó-felső anyagát (itt a fórumon a legelső hozzászólásodban 200-as U-vasat kerestél), a késtartó tengegyek formáját (köracél vagy négyzetacél) illetve anyagvastagságát, a kések számát (6 vagy 8), méreteit (késnek annak idején 10mm vastag 70mm széles laprugót kerestél), illetve a csapágyak márkáját, formáját, fogaskerekek méreteit, anyagát.

Ha a többi fórumozótársunkhoz hasonlóan segíteni is szeretnél erős, strapabíró gép megépítésében (és nem csak dicsekedni a sajátoddal), akkor megspórolod nekünk a gépészmérnökök munkáját. Megfelelő ellenszolgáltatásért ők is ki tunák számolni, hogy miből mit használjunk, mit hol támasszunk meg, de Te már a megépített gépeddel és tapasztalatoddal előnyben vagy velük szemben.

Tehát: kíváncsian várom válaszodat, illetve a vágóegységedről a fényképeket. De nem ám csak madártávlatból, hanem ahol mindazokat az alkatrészeket közelről is látni lehet, amelyeket felsoroltam.

Üdvözlettel: GV.

Előzmény: Feki 38 (2841)