Kempingez Creative Commons License 2013.10.21 0 0 1374

Olvassátok Csuja László levelét, amit kimoderáltak a Méhész fórumról, "politizálás" címen. Szimplán cenzúrázták.

 

Nyílt levél az
OMME elnöke
Dr. Mészáros László részére

Tisztelt Elnök Úr!

Az OMME Országos Vezetőségének legutóbbi ülésén hozott döntések megrendítették az OMME működését. Minél inkább kötődik valakinek a jövedelme az OMME-hoz annál erősebben érzi válságosnak a saját helyzetét. Az alkalmazottak bizalma a vezetésben megingott és keresik a jövőjüket. Van aki az Agrárkamarában, van aki másban, de mindenképpen egy új szervezetben, új munkahelyben gondolkodnak.

Mi ébresztette fel bennük a félelmet? Ugyanaz, mint az OMME tagokban is. Ugyanazok a dolgok, ami miatt én ezeknek a döntéseknek ott az Országos Vezetőség ülésén ellene szóltam és ellene szavaztam. Sajnos nem látja az OMME jelenlegi vezetése, hogy döntései szakadékba rántják az OMME-t.
1.
A szabad pénzeszközök kiszervezése Kft-be
2.
Kft. alapítás pontosan meg nem határozott feladatokkal, pontosan meg nem határozott felügyelettel, és rendkívül hiányos üzleti tervvel.
3.
Megalapozatlan tagdíj emelés.
4.
A közhasznú jogállás megszüntetésének kezdeményezése.

Ha az Intéző Bizottság előterjesztése alapján hozott Országos Vezetőségi döntés alapján a elnökünk kezdeményezi a közhasznú jogállás megszüntetését a Bíróságon, akkor az OMME el fogja veszíteni a jogot a Nemzeti Program pénzeinek kezelésére. Ezzel kikerül a Nemzeti Program a méhészek kezéből és átkerülhet pl. az Agrárkamarához. Ez azonnal a szaktanácsadói hálózat összeomlásával jár és tudomásom szerint ez esetben több hivatali dolgozótól is azonnal meg kell válni.

Ébresztő! Az OMME katasztrófa előtt áll. Ezt a katasztrófát az OMME IB rövidlátó döntései okozzák. Közös érdekünk az OMME megmentése, tehát az Országos Vezetőség legutóbbi döntéseinek azonnali felfüggesztése és újabb OV összehívása.

Kérem dr. Ludányi Istvánt és Vadai Gábort, továbbá Egyed Árpádot, hogy semiképpen se kössenek szerződést a kft-ben ellátandó feladatokra, hogy legalább ők mondhassák, nem kívánják végveszélybe sodorni az OMME gazdálkodását.

Kérem dr. Mészáros László elnök urat, hogy állítsa le a kft alapítás ügyintézését az OMME küldöttgyűléséig.

Kérem dr. Mészáros László elnök urat, hogy a közhasznú jogállás fenntartásáért minden lehetséges eszközt mozgósítson, mert ha a

Tájékoztatom dr. Mészáros László elnök urat, hogy jogi értelemben az Országos Vezetőség ülése nem lett befejezve csak berekesztve, hiszen egy teljes napirendi pont megtárgyalatlan lett. Kérem tehát dr. Mészáros László elnök urat, hogy az OV folytatása érdekében hívja össze újra az OMME Országos Vezetőség ülését.

Tisztelettel

Geddekas