elek81 Creative Commons License 2013.10.21 0 0 91665

Sziasztok!

 

Kicsit agyaltam ezen a leégés dolgon. Ugye adott a 85 literes szimpla falú üstöm, aminek arányai: 410 mm átmérő, 650 mm magasság. Keverő nincs.

Eddig két gyümölcs bánt el velem, az egyik a birs, a másik a sima alma. Sokan buzdítottak a duplalafusításra, de én valahogy nem akarom rávenni magam. Egy ekkora főzőnél jókora fűtési energiatöbblet igénye lenne szerintem. Aztán jött az isteni szikra, a megvilágosodás pillanata. Azt mertem kitalálni, hogy az üstömet beleállítanám egy ca. 450 mm belső átmérőjű fazékba, hordóba, akármibe(így maradna oldalanként 18-19 mm távolság a két palást között), alul meg behegesztenék 3 db tartót 120°-onként úgy, hogy 30 mm távolság maradjon a két fenék között. Majd feltölteném a köztes teret olajjal. Ezt csak akkor használnám, ha leégős gyümölcsöket főznék. Ez mennyire használható megoldás? Valaki használja így a főzőjét? Ha ez az elképzelés jónak mondható, akkor mekkora magasságig kéne az olajnak körülvennie az üstömet?

 

Jó nedűt!