Törölt nick Creative Commons License 2013.10.15 0 0 1247

A jóga - ahogyan szerintem te gondolod - önmagában legfeljebb testedzésre jó.:) Az elme koordinálása meg úgy hatásos, ha cél van elöl(ezért fanatizálható oly könnyen bármelyik vallás híve). Egyébként hinduéknál a "jóga" "kapcsolatot" jelent. Ki milyen jógát végez, olyan a kapcsolat minősége. Istennel. 

 

Mert ugye mondhatjuk, hogy a teljes belső feltérképezést köszönhetjük a jógának, de akkor elfelejtettünk gondolkodni a megfeszített koncentrálás közepette. Isten létezése nem csak a megtapasztalások eredménye, hanem a valódi jógi következetesen le tudja vezetni logikusan, hogy miért létezik Isten és hogy Ő milyen. És hogy Hozzá képest az ember az kicsoda.

 

Azt mondják ezek a hinduk, hogy a világ megteremtésével a teljes tudás is megnyilvánul egyidőben. Így a jóga - mint kapcsolat - eredendően vallás. Jógázik a keresztény is, meg az összes többi vallásos is, csak nem ebben a megfogalmazásban értelmezik a vallásgyakorlataikat.

 

Tehát a vallás tulajdonképpen valódi jóga. Már ha hiteles az a vallás.:) De a "szemfényvesztők" is pont azért létezőek, mert vannak nem hiteles vallásos gyülekezetek is....

Előzmény: Törölt nick (1243)