trashmetal Creative Commons License 2013.10.14 0 0 4527

Hali!

 

100°c alatt is párolog át víz...

A víz szobahőmérsékleten is párolog, ha belegondolsz, de ha felforr akkor sem csapódik ki egy fazéknyi olyan gyorsan...

Az alkohol amugy már kb 80°c-nál forr, szóval elég addig melegítened...

 

Nem a víz miatt nem szabad felforralni, hanem azért mert akkor megég a szesz és keserű lesz, amit ki fogsz dobni...

Szerintem ROBInak nem kell ellenőrizni a hőmérsékletet, mert már előre tudná hányadik percben hány fokos a rendszer(annyiszor főzött)

 

Óvatosan neki állsz és majd látod, hogy mikor indul a szesz, csak ne forrald föl!

De ha rám hallgatsz szétnézel gazdaboltban/neten, és veszel/rendelsz öntapadós lapos, skálázott hőmérőt amin elszineződik az aktuális hőmérsékletet jelölő rész....

Előzmény: Pepperchili (4526)