Deryan Creative Commons License 2013.10.10 0 0 29821

Szia Japipapi! :)

 

A gyakori etetés nem az én érdemem. A férjem imádja a kerti-barkácsoló tevékenységeket. Minden szabad percét a kertben és a nyulak közelében tölt. – Mindentől függetlenül a nyulakat én is nagyon szeretem s szükség szerint mindent elvégzek körülöttük, hogy semmiben ne szenvedjenek hiányt.

 

Nálunk nincs választás. Elég nagy helyük van a nyulaknak. Nincs hierarchiaharc és törés a fejlődésükben, amíg az anyjuk velük van. A 3. hét után kezdjük őket folyamatosan levágni súlytól és jelentkező harci kedvüktől függően. – Az anyák cica csengővel naponta 1-2 órát szaladgálhatnak a kertben. Ez jól ellensúlyozza a fiakkal való hosszú együttlétet, de az esetleges emésztési rendellenességek kezelésében is nagyon eredményesen gyógyít.

 

Az okt. 6-án vágott nyulak 1 kg-osak voltak konyhakészen (júl. 23-án születtek).

A képen látható kisnyulak aug. 26-án születtek. A felvétel szept. 20-án készült. Az ő fejlődésükön már azért érzékelhető a hosszantartó aszály és a rövidebb nappalok.

 

A hideget és a kevés napfényt most külső, szabadtéri futtatóval próbáljuk ellensúlyozni, ahová a 2 csapat kicsit felváltva engedjük ki, amikor az idő engedi.

 

Nem veszem  rossz néven ha bárki bármilyen adatra rákérdez a beírásomban. Elírás bármikor előfordulhat, amit nem árt időben korrigálni.

 

Előzmény: japipapi (29820)