stevie-13 Creative Commons License 2013.10.10 0 0 30250

Nem hozza!Gyártóspecifikusságot hoz,és a gyártóhoz irányít!Aki azt állítja,hogy van helyettesítő olaj,az hazudik!

 

 

Ennek a táblázatnak sajnos még mindig nincs sok köze a valósághoz - ezt nem a Castrol csinálja, hanem egy külsős cég, és a Castrol marketing osztályán nem sokat foglalkoznak vele.

 

Sajnos a 2.4D motor esetében is vannak garantált tévedések, 30 ezres csereperiódus például soha nem volt Volvókra, illetve a manuális váltóműben az évenkénti olajcsere -- amit a táblázat ír -- szintén nem egyezik a gyártói előírással.

 

De talán ez a legjobb bizonyíték:

 

"A múltbeli sikerek bizonyították a szoros együttműködésből származó előnyt: a Volvo gyártóegységeiben jelenleg a Volvo és a Castrol által közösen kifejlesztett új Castrol EDGE Professional A5 0W-30 motorolajat használják a gépjárművek első feltöltéséhez. A márkakereskedői hálózat tagjai pedig kizárólag ezt a kenőanyagot ajánlják a vásárlóknak."

 

http://www.volvocars.com/hu/top/about/news-events/pages/default.aspx?itemid=139

 

(Az a Volvo hivatalos oldala.)

 

Még egyszer leírom: az olajválasztással nem is volt soha értelmezési problémám, inkább azt szerettem volna tudni, miért van az, hogy a részecskeszűrős dízelmotorhoz nem C-osztályú olajat ajánl a gyártó. Azaz inkább elméleti, semmint gyakorlati volt a kérdés.

 

 

Előzmény: Törölt nick (30246)