ÖÖ Öa Birs témához hozzászólnék! IGen kell a gyümölcsnek az utóérés, ha engedi, ha épp nincs rothadás benne, mert akkor ki kell vágni és feldolgozni!
MOndja mindenki hogy a főzés vagyis rottyantás aromaveszteséggel jár ,,, de érdekes módon én 3/4 részét mindig igy csinálom !
És valami fennséges a pálinka igy ,nyilván kicsit kompótosabb jellege lesz ! 1/4 részét meg nyersen darálva teszem bele!
A tiszta gyümölcsöt teszem az üstbe , és amiben lében főzöm az is mehet ráa cefrére , ennek a lének is tiszta birs aromája lesz!
Ha valaki ezt nem hiszi küldök neki kóstolót:)
Szokásom az sima alma egy részét is rottyantani , majd ledarálni! Az is ad egy finom ízt , már aleszesz állapotban is csorog tőle a nyálam annyira jó illata lesz!!!
Szóval deszegregator :) én osztom a tapasztalatidat!!!
Küldhetünk csere kóstolót ha kész lesz:D