Andis70 Creative Commons License 2013.10.06 0 0 164

Kedves, Drága Oncognitó!

Köszönöm a gyors válaszodat!

 

Túl vagyunk az orvosi viziten. Sajnos valósság vált a félelmünk, daganat :-(

Azt még nem tudni, hogy milyen típusú, hormonális, azaz jó indulatú, vagy carcinoma. Biopsziát nem vett az orvosunk, azt mondja, hogy nem mindig hozza a várt eredményt, mert elképzelhető, hogy nem sikerül pont onnan kicsipnie, ahol pontos infot kaphatunk.

Azt mondta, hogy mindenképpen a műtétet javasolja, ki kell metszeni a daganatot. Tett még egy javaslatot, mégpedig, hogy célszerű, általában így szokták, ivartalanítani is kellene, azaz eltávolítani a heregolyóit. Ha hormon eredetű a daganat, akkor ez esetleg megelőzheti a további problémákat, viszont, ha rossz indulatú, akkor nincs jelentősége.

Készített egy UH-t is, ahol az eredmények viszonylag jók lettek, vese, máj teljesen ok, a lépében némi beszűrődéseket lát, de nincs baj, viszont a prosztatája meg van nagyobbodva. Semmi jelét nem tapasztaltuk, hogy gondja lenne vele, nincs gyakori vizelési ingere, stb. Még az is lehet, hogy a kora miatt nagyobbodott meg, akár az idős férfiaknál. Igazán kielégítő választ nem kaptunk arra vonatkozóan, hogy a prosztata növekedése megállna-e, ha eltávolítja a heréit.... Félek tőle, hogy ez egy bevált protokoll. Már csak azért is, mert azt mondta, hogy ha kimetszette a daganatot, utána küldi el szövettanra, ezt követően derül ki, hogy milyen típusú is a daganat. Csak kérdem Én, ha már kivette a heréit, és kiderül, hogy rossz indulatú, akkor ez úgysem segít, sőt esetleg több problémát okozunk a kutyusnak a további 1 seb gyógyulásával.

Egyébként semmi változást nem tapasztaltunk rajta, jó kedvű, jó az étvágya, stb.

 

Vért is vett a kutyusunktól, annak holnap estére lesz meg az eredménye.

A műtétet szerdán el is tudná végezni.

Teljes a tanácstalanság, Én totál összeomlottam.... Tudom, hogy nem tartozik ide, de pont ma 6 éve annak, hogy az Édesapámat elveszítettem.....

Naná, hogy zokogásba törtem ki a rendelőben.

A daganat kimetszését illetően nincsenek kétségeink, tudjuk, hogy ha műthető, akkor meg kell tenni. Viszont a herék eltávolításában már eléggé nagy kétségek gyötörnek bennünket. Utána néztünk kicsit a neten, wikin, ott úgy tűnik, hogy a jövőt illetően több a kedvezőtlen hatás, mint a kedvező.

Kezdő lévén nem tudom, hogy hol állíthatom be publikussá az E-mail címemet, de majd mindjárt kutakodok. Szerintem nincs akadálya, ha a dokotor nevét megadod, akkor már rá tudok keresni az elérhetőségeire, gondolom azok publikusak.

 

Érden lakunk, tehát ha bp-i az onkológus, akkor az nem probléma. Bár kicsit sürget az idő, mert ahogy írtam szerdán mehetne a műtét, ezért nem tudom, hogy addig fel tudom-e venni a kapcsolatot az onkológussal. Mondjuk, ha telefonon konzultálhatnék vele, persze ha hajlandó erre, esetleg elősegíthetné a könnyebb döntésünket.

 

Totál káosz uralkodik a fejemben, most itt szunnyad a lábamnál az édes drága. 11 éves lesz, de az orvos szerint is meglepően jó a kondíciója. Igyekeztünk maximálisan megadni neki mindent, szeretetet és jó táplálékot. Ennek ellenére nem értem, hogy miért alakult ki ez a kórság. Az orvos szerint nagyon gyakoriak a daganatok az állatokban. Számomra ez eddig teljesen ismeretlen volt.

Egyébként nagyon kemény kutyus, a "kedves" szomszédunk már 5x meg akarta mérgezni, mindet keményen leküzdöttük. Azért is van bent a lakásban ilyenkor..... pedig alapból kerti kutyus, német juhász. Sokáig még napközben is nagyrészt bent tartottuk, hogy így védjük, aztán ez mára már csak az éjszakákra korlátozódik. Bármit felvállalok, hogy ne szenvedjen még egyszer úgy, mint a megmérgezése után. Tudom, hogy kint lenne a helye, de most már Ő is igényli :-)))

Ő olyan nekünk, mint a második gyermekünk. A Fiunkkal együtt nőtt fel, olyanok, mint a tesók. Négy hónaposan egy nagyon rossz helyről hoztuk el, bolhás, koszos volt, egyetlen egy oltása sem volt meg. Úgy érezzük ezért örökké hálás. Hát még mi a nekünk ajándékozott rengeteg boldog percért, amit Tőle kaptunk!!!

 

Esetleg van ötleted, tapasztalatod hogy mit tegyünk?Hova forduljunk gyors tanácsért?

Belemenjünk mindkét műtétbe? Mert ha muszáj, akkor jobb egy altatással. Nagyon nehéz, mert itt lebeg, hogy jó döntést hozunk-e, ha megműtettjük a heréit azért, ha nem és később valami probléma lesz, akkor meg azért. Őrület.