liptiki
2013.10.05
|
|
0 0
90686
|
Sziasztok
Birs pálinkával ill birs cefrézéssel kapcsolatban van kérdésem. Évek óta visszatérő utalás ezzel kapcsolatban, hogy ha a feldolgozás során túlfőzött, túlpárolt a birs, akkor a pálinkája inkább kompótos jellegű lesz. És mintha ennek lenne valami negatív kicsengése is, bár lehet csak én érzem így. 3 éve készítek birspálinkát eddig nem pároltam semennyire sem a birsemet, mindig nyersen dolgoztam fel, apróra darálva. A tavalyi birslekvárunkat kóstolgatva jutottam arra, hogy a pálinkában is hasonló ízt szeretnék. Az a kérdésem, van itt olyan aki túlpárolja a birset, esetleg tesz a cefrébe valamennyi birslekvárt?
Van ez egy teljesen fals gondolat így? Mi történik, ha teljesen puhára van párolva a birs? |
|