liptiki Creative Commons License 2013.10.05 0 0 90686

Sziasztok

Birs pálinkával ill birs cefrézéssel kapcsolatban van kérdésem.
Évek óta visszatérő utalás ezzel kapcsolatban, hogy ha a feldolgozás során túlfőzött, túlpárolt a birs, akkor a pálinkája
inkább kompótos jellegű lesz. És mintha ennek lenne valami negatív kicsengése is, bár lehet csak én érzem így.
3 éve készítek birspálinkát eddig nem pároltam semennyire sem a birsemet, mindig nyersen dolgoztam fel, apróra darálva.
A tavalyi birslekvárunkat kóstolgatva jutottam arra, hogy a pálinkában is hasonló ízt szeretnék.
Az a kérdésem, van itt olyan aki túlpárolja a birset, esetleg tesz a cefrébe valamennyi birslekvárt?

Van ez egy  teljesen fals gondolat így?
Mi történik, ha teljesen puhára van párolva a birs?