Bandus99 Creative Commons License 2013.10.02 0 0 68779

Sziasztok

A kovetlezo problemaban szeretnem a segitsegeteket kerni.


Van egy majdnem 2 eves Ariston Clas 24FF kazanom. A jelenseg az volt, hogy kivagta a biztositekot. Szerelot kihivtam aki megallapitotta, hogy egy 3 jaratu szelepnel a tomitesnel szivargott a viz, ez belekerult a motorba, ami zarlatos lett. Mivel a kazan oktober elejeig meg garancialis, elment, hogy bejelenti hibara az Aristonhoz.

Miutan a kazannal jelenleg csak a radiatoros kort hasznalom es nem keszitek vele melegvizet, ezert miutan a szerelo  kiszedte a motort es szerencsere ebben az allasban pont a futesi resz uzemel, nekem igy is megfelelo a rendszer.

A szerelo azt mondta, hogy miutan nem lesz mozgatva az a szelep ezek utan mar nem fog szivarogni a viz. 

Par napra ra jelentkezett telefonon a szerelo, hogy visszajott a valasz az Aristontol es azt mondtak, hgy ez vzminoseg miatti hiba igy ez nem garancialis. Ha ez nekunk nem jo, akkor kuldjunk vizmintat.

Miutan elviekben nekem igy is megfeleloen mukodik a kazan es a szerelo azt mondta, hogy hiaba is kuldunk mintat, biztos lehetek benne, hogy azt hozzak ki, hogy a vizzel van a baj, igy hagytuk az egeszet ugy ahogy van.

Par napja viszont eszrevettem, hogy meg mindig szivarog, igy kiszedett motorral is. Felhivtam a szerelot, hogy mit lehetne tenni, a valasz az volt, hogy valami anyaggal tomitsem le azt a reszt es akkor nem fog szivarogni.

A kerdesem az egyreszt jol latom, hogy a gyari bellul levo tomitogyuru csereje az nem kis munka, a fel kazan belsejet le kellene bontani, hogy a muanyag reszhez hozzaferjen bellulrol az ember.
Masreszt mit javasoltok mifele anyaggal tomitsem le kivulrol a motor eredeti helyenek kitoltesevel?

Egy kepen bejeloltem a kerdeses reszt