DcsabaS Creative Commons License 2013.10.02 0 0 3742

Megjelent egy szép megemlékezés Szávay Ági ESZMÉLETLEN gyönyörű pekingi győzelméről még 2007-ből. A cikkíró szerint az a meccs (is) ott fordult meg, hogy Ági 67 15 30-40-es hátrányban(!), másodikat szerválva is képes volt arra, hogy egy kemény ÁSZT szerválva vágja ki magát a bajból (meccs labdát hárítva), és azután ezen a sikeren felbuzdulva pont annyival lett támadóbb, hogy aztán képes volt a hátrányát lépésről-lépésre ledolgozni, és végül 67(7) 75 62 arányban meg is verni Jelena Jankovicot (akkori World No.3, a torna első kiemeltje). Aki látta azt a meccset, bizonyosan nem felejti el soha - mint ahogy a jelek szerint Ágit sem :-)!

40 LOVE Moments: Agi's Miracle: http://www.wtatennis.com/news/article/3477917/title/40-love-moments-agis-miracle

 

Érdekes, hogy számomra Simona Halepnek az én fantáziámat beindító győzelme is Jankovic ellen született, a római versenyen, ahol is Halep a negyeddőntőben ugyancsak hátrányból fordítva 46 60 75 arányban nyert. A meccs meglepően magas színvonalú volt, az utóbbi évek bukdácsolásaihoz képest Jankovic újra nagyon jól játszott, de Halep még így is képes volt úrrá lenni rajta! Nem ez volt Halep első kiugró eredménye azon a tornán (ahogyan 2007-ben Ági is letett már pár dolgot az asztalra, azért is volt akkoriban World No.23), hiszen World No.64 létére zsinórban verte a következőket: Hantuchova, Kuznetsova, RadwanskaA és Vinci - majd ezután jött Jankovic, akit szintén megvert, csak Serena tudta megállítani!

 

Hát most Kirilenko előtt is itt a lehetőség, hogy megtegye a maga csodáját, és World No. 18-ként megverje a World No.1 Serenát. Én TUDOM, hogy képes rá, de vajon tudja-e ő is? Annak a pillanatnak a tudatformáló erejében bízom, amikor a Zheng elleni meccsen végre olyan nyerőt ütött, amitől aztán Zheng szépen lefagyott...

Előzmény: DcsabaS (3740)