Cirkusz01 Creative Commons License 2013.10.01 0 0 1364

Szia ! Itt igazából a vízen van a hangsúly.Szerintem az az egy hónap ami alatt elfogy az az üveg víz, vagy cukros szirupot nem lehet serkentésnek nevezni. Bár tavasszal nem szokás  serkenteni. Legalábbis mi felénk nem. Jó tavaszon, tudod már írtam, már február közepe végefelé van kölső virágpor, és nektár hordás. Nem is kevés.Hóvirág a cicedli, és még sorolhatnám a kis kori virágokat.

Amit leírsz azzal tökéletesen egyet értek.Októbetől februárig csak az elsősegélyes családokat szabad, vagyis azokat kell háborgatni. Azt is gondolom tudod, hogy némelyik család elpazaroljaa mézet, azokta nem hadjuk éhhen veszni.Halkan mondom, nem érne nagy veszteség. Mindenesee a naplómban az is felvan tüntetve azonos körülmények törődés mellett melyik szorulmégis éllem pótlásra.

A víz a legfontosabb nekik főleg kora tavasszal, amikor nem jutnak elég vízhez.A bejuttását kell úgy megoldani, hogy ne érezzék háborgatásnak. Tudod, ha egyprofi, aki ebből él, a nagy állományán ezt végzi, akkor nem lehet rossz.Minde nagyon szeretném ki próbálni.Az üvegek gyúlnek. A menekülő tereket kell gyártanom, és hozzátartozó szigetelést.  Ha nem is az összesen , de pár családnál ki fogom próbálni.A fő cél a egyengék itatása . Bártudom egy év az semmi jó 5-6 év kell, hogy biztosan lássuk a módszer hatzásosságát.

  Üdv

Előzmény: Kempingez (1363)