Kulicz Creative Commons License 2013.09.28 0 0 15069

Nehéz, de nem reménytelen. Asztali /fröccs-bor/ minőséget lehet elérni min. 4kg cukor/100l must/ hozzáadásával. Így a mustfok kb. 19 - re nő, ami kb. 12 malligand fokos bort eredményez. Azért írom a "fröccsbor" kifejezést, mert a szőlőd valószínűleg éretlen volt még és így a savai durvák lesznek, de szódával fogyasztható. /Igazi borászok ezen megbotránkoznak/ Az így nyert bort nem szabad "darabban" tartani, ha megkezded a hordót, fejtsd le kisebb üvegekbe, csak akkor virágosodik, ha levegő éri. Gondolom nem fogod bevizsgáltatni miután elkészült, ez esetben az első fejtés után adj hozzá 1dl folyékony ként, ha zavaros lenne derítsd deritonnal, vagy más korszerűbb derítő szerrel. Gazdaboltokban felvilágosítank. Ja, az örökölt hordókat mosd ki alaposan, és kénezd, sok sikert!

Előzmény: Amateur-no1. (15065)