BZoltan Creative Commons License 2013.09.28 0 0 15066

Az a kérdés, hogy te mit nevezel minőséget?

 

Keressönk objektív szempontokat?

 

Az eltarthatóságot? Akkor mondjuk fogalmazzunk úgy, hogy 8-10 éves korukban még élményt nyújtani képes borok nem szoktak a szüret utáni hónapban kész lenni.

A beltartalmi értékeket? Akkor mondhatjuk azt, hogy 25-30g/l extraktú, 12.5-14vv% szeszű, 5-20g természetes maradékcukru testes borok nincsenek készen a szüret után egy hónapban.

A stabilitást? Nem tudok olyan bontva dugó alatt, hűtőben akár 3-4 hétig is a minőségét megörző borról amelyik a szüret után egy hónappal már készen lenne.

 

Persze, ha neked a minőség az kizárólag a jól ihatóságnál és a fincsi íznél áll meg, akkor nyilván igazad van.

 

De mindegy is :) Te is tudod, én is tudom, hogy neked évtizedes frusztrációd van a hegyi borokkal kapcsolatban. Miközben én hegyi bortermelőként nagyon szeretem a homoki borokat :)  Gyakran és örömmel szoktam jó alföldi bort inni. 

Előzmény: Törölt nick (15061)