Az a kérdés, hogy te mit nevezel minőséget?
Keressönk objektív szempontokat?
Az eltarthatóságot? Akkor mondjuk fogalmazzunk úgy, hogy 8-10 éves korukban még élményt nyújtani képes borok nem szoktak a szüret utáni hónapban kész lenni.
A beltartalmi értékeket? Akkor mondhatjuk azt, hogy 25-30g/l extraktú, 12.5-14vv% szeszű, 5-20g természetes maradékcukru testes borok nincsenek készen a szüret után egy hónapban.
A stabilitást? Nem tudok olyan bontva dugó alatt, hűtőben akár 3-4 hétig is a minőségét megörző borról amelyik a szüret után egy hónappal már készen lenne.
Persze, ha neked a minőség az kizárólag a jól ihatóságnál és a fincsi íznél áll meg, akkor nyilván igazad van.
De mindegy is :) Te is tudod, én is tudom, hogy neked évtizedes frusztrációd van a hegyi borokkal kapcsolatban. Miközben én hegyi bortermelőként nagyon szeretem a homoki borokat :) Gyakran és örömmel szoktam jó alföldi bort inni.