budai2
2013.09.28
|
|
0 0
15060
|
Marketing, nem marketing nem tudom. Az állítások tényszerűen igazak. A szokásos rozsdamentes fémek nem savállóak, és a fémek felületén valóban megtapadhatnak a fémet zabáló baktériumok. Az azonban, hogy egy adott technologia szempontjából ez mennyire okoz gondot, más kérdés. Vízvezetékek belső rozsdásodását vasevő baktériumok okozzák, ezek elpusztult maradványai jelennek meg a hosszabb használatnélküliség után kinyitott vízcsapból kifolyó víz barna szinében. Semmi problémát nem okoz. Ugyanakkor mikroelektronikai alkatrészgyártásnál (mobil telefon pl.) csk kétszer desztillált tisztaságú vizet szabad használni.
A műanyagokkal is sok probléma lehet, mert azokat is zabálják a gombák, baktériumok és rovarok. Így, általánosságban, hogy "műanyag", nem szabad tartályanyagot választani. Élelmiszeripari erjesztéses technologiáknál (sörgyártás pl) bevált a polipropilén. Csak drága. És lehet, hogy meglepő amit írok, de saválló tartályokat vörösfenyőből is készítenek. Az sem túl olcsó, de arra a célra megfelel. A vörösfenyőt a természet tökéletesen impregnálta valami fenyőgyantával.
Bortároláshoz azonban semmit sem értek, sem elméleti tudásom, sem néhány palackon túlmenő tapasztalatom nincs. |
Előzmény: Zoli a séf (15058)
|
|