k125k125 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 87

Szia Andi!

 

Na, az időjárás, hát te is tudod mennyire nehéz dolog, nem lehet okosat írni ezzel kapcsolatban. Azt tudom leírni, amit a beszámolómban is leírtam már, hogy nekünk milyen volt. Egyszer volt nappali esőcske, kb. 20 perc, meg kétszer volt hajnalban, ami egy kis felfrissülésre volt jó.

Igazából, ami inkább a problémát jelentheti, az a sok felhő, meg a viszonylag erős szél. Sok helyen voltam, már hasonló időszakban, és szerintem nekünk itt volt a legtöbb felhő. Na de mielőtt megijednél. Én mindenhol megjegyeztem már idáig magamban, hogy nem tudom, mi lenne velünk, ha nem lenne felhő az égen. A leégés így is biztosan garantált minden nap. Mi viszonylag barna bőrűek vagyunk, de hiába egy kis szolizás itthon, amikor viszonylag fehéren kimegyünk ilyen helyre Európából, bizony kell, 4-5 nap mire bebarnulunk annyira, hogy jöhetne egy kicsit több nap, de akkor sem tudsz egész nap kint lenni. (persze ez attól is függ ki mivel meg mennyit keni magát). A képeken is jól látszanak a felhők, hogy voltak bőven. Szóval ez nem probléma szerintem. Inkább, ami ténylegesen fent áll, és állandó, az a viszonylag erős szél, jobban hullámzó tenger, de ebben az időszakban ez ugyanúgy igaz Maldívra, Dominikára, Kenyára, Curacaóra. Ez zavaró lehet valaki számára, ezt egyénileg kell eldönteni. Minket nem zavar. Igazából azt is csak az tudja felmérni pontosan, akinek van összehasonlítási alapja, de a nagy melegben az egyetlen felfrissülés a szél, úgyhogy a nélkül is nehéz lenne kibírni.

Ahogy írtam is, a helyiek szerint, amikor ott voltunk, nem volt túl jó az idő. Hangsúlyozom, hogy szerintük, vagyis nekik. Tehát elvileg ettől csak jobb szokott lenni az átlag szerint. Ami biztos, hogy mi jó barnán jöttünk haza, 1 hét után. 2 hét alatt csoki barna lehetsz. :)

Nekünk a felhők egy problémát okoztak, mégpedig fotózás közben, azért az az igazi, ha süt a nap, így nem lettek olyan jók a fotók, mint verőfényes napsütésben, de így is különlegesek és gyönyörűek.

Szóval összefoglalva, én már nem igazán szoktam foglalkozni az egyenlítő közeli célpontoknál, hogy milyen az idő. Egy átlag európai embernek, azt hiszem, minden túlzás nélkül ki lehet jelenteni, hogy bármikor jó idő van Curacaón. Azzal meg nem tudsz mit csinálni, ha esetlegesen kifogsz egy több napos esőt, amit kétlek, hogy egyáltalán van ott olyan. Mert az egy nem normális, nem átlagos dolog ott, vagyis nem lehet előre kalkulálni, számolni vele. Ami elvileg még szóba jöhetne az egy hurrikán, de ennek is jól utána olvastam, és állítólag ez a rész mindig kimarad belőle, mert már elég délen van hozzá.

Repjeggyel kapcsolatban majd szétnézek. De kíváncsiságból mindig ránézek az Air Berlin oldalára, de a közel múltban 220.000 volt a legjobb ajánlat. Arubára volt most KLM akció 160.000-ért.

Ja, ha eljuttok odáig, hogy mentek, majd szóljál, mert hoztam több ingyenes kiadványt, vagy 4 darab van, amiben van használható térkép is, abból majd tudok neked küldeni, ha kell.

 

Üdv

Gábor

Előzmény: Mézike84 (83)