Kedves Elek! NEkem gyári szimpla szlovén főzőm van ahhoz is lehetett venni leégésgátlót! Ami sokszor (szerintem legtöbbször) ez okozza a leégést, mivel hiába öntesz vizet a leégésgátló alá , forrás közben a víz keveredik stb! S a leégés nyilván akkor következett be mikor már a cefrében kevés volt a kinyerhető alkohol, s magasabb már a bent lévő hőmérséklet is!
Szóval nem az elején égett le már, mivel akkor egész végig barna égett alszeszed lett volna már!
Az elején én is jártam igy! A cefre vizezésével tudod ezt megoldani ,illetve kitapasztalni a fűtést! A forumon olvass vissza jó pár hozzászólás van ezekről a dolgokról!
A szilva nálam mondjuk általában a legfolyékonyabb cefre , az nem szokott problémát okozni , a körtére viszont figyelj mert a körtét jóval nehezebb főzni mint egy szilvát, mivel a megnézed a cefréd a kiforrt körte ilyen ikrás jellegű ami igazán hajlamos leégni ha nem figyelsz szimpla falú üsttel!
Megjegyzem szimplafalu rézzel l sem égetek oda semmit , annyi a hátránya hogy kell bele több víz a cefre higitása érdekében, igy nem ég le. A hátránya annyi hogy több fözés lesz igy , mivel szaporátlanabb lesz!
Nem tudom mekkora lehet az üstöd ,illetve mennyi cefrét tettél fel, de nekem a 80 literesnél max 1-2 liter alszeszt jelentene, szóval szerintem elenyésző a bukásod:) szerencse hogy figyeltél és észrevetted!