Joexe Creative Commons License 2013.09.19 0 0 89873

Kedves Elek!   NEkem gyári szimpla szlovén főzőm van ahhoz is lehetett venni leégésgátlót! Ami sokszor (szerintem legtöbbször) ez okozza a leégést, mivel hiába öntesz vizet a leégésgátló alá , forrás közben a víz keveredik stb! S a leégés nyilván akkor következett be mikor már a cefrében kevés volt a kinyerhető alkohol, s magasabb már a bent lévő hőmérséklet is!

 

Szóval nem az elején égett le már, mivel akkor egész végig barna égett alszeszed lett volna már!

 

Az elején én is jártam igy!  A  cefre vizezésével tudod ezt megoldani ,illetve kitapasztalni a fűtést! A forumon olvass vissza jó pár hozzászólás van ezekről a dolgokról!

 

 

A szilva nálam mondjuk általában a legfolyékonyabb cefre , az nem szokott problémát okozni , a körtére viszont figyelj mert a körtét jóval nehezebb főzni mint egy szilvát,  mivel a megnézed a cefréd  a kiforrt körte  ilyen ikrás jellegű ami igazán hajlamos leégni ha nem figyelsz szimpla falú üsttel!

 

Megjegyzem szimplafalu rézzel l sem  égetek oda semmit , annyi a hátránya hogy kell bele több víz  a cefre higitása érdekében, igy nem ég le. A hátránya annyi hogy több fözés lesz igy , mivel szaporátlanabb lesz!

 

Nem tudom mekkora lehet az üstöd ,illetve mennyi cefrét tettél fel, de nekem a 80 literesnél max 1-2 liter alszeszt jelentene, szóval  szerintem elenyésző a bukásod:) szerencse hogy figyeltél és észrevetted!

 

 

 

 

Előzmény: elek81 (89872)