truffle Creative Commons License 2013.09.18 0 0 89863

Most, hogy már rengeteg tapasztalatom van /két alszesz ;)/ kérdezném:

-muszáj nekem alszesz készítésekor eprüvettával, fokolóval bajlódnom? A páracső végébe szerelt dig.hőmérő gyönyörűen mutatja a  sisakban történő változásokat, az alkoholt az utolsó cseppig szeretném mindig kiszedni, szóval nem állok meg "x" alkoholfoknál, hanem  inkább a hőmérőt figyelem. Azt bizton tudom, hogy nálam a víz 99°-on forr...egyszerűen megvárom amíg 98°-ról 99°-ra ugrik (igaz, hogy  egy örökkévalóság) és biztos lehetek benne, hogy az összes gyakorlatilag kinyerhető alkoholt kivettem belőle. Egyébként így mindkét  alszeszem 25° alatt van, nem fog kelleni hígítani.

 

- egy esetleges felhabzás a lepárlás melyik részénél (eleje, közepe, vége) jellemző? Csak tippelek az elejére.

 

Kösz.