truffle
2013.09.18
|
|
0 0
89863
|
Most, hogy már rengeteg tapasztalatom van /két alszesz ;)/ kérdezném:
-muszáj nekem alszesz készítésekor eprüvettával, fokolóval bajlódnom? A páracső végébe szerelt dig.hőmérő gyönyörűen mutatja a sisakban történő változásokat, az alkoholt az utolsó cseppig szeretném mindig kiszedni, szóval nem állok meg "x" alkoholfoknál, hanem inkább a hőmérőt figyelem. Azt bizton tudom, hogy nálam a víz 99°-on forr...egyszerűen megvárom amíg 98°-ról 99°-ra ugrik (igaz, hogy egy örökkévalóság) és biztos lehetek benne, hogy az összes gyakorlatilag kinyerhető alkoholt kivettem belőle. Egyébként így mindkét alszeszem 25° alatt van, nem fog kelleni hígítani.
- egy esetleges felhabzás a lepárlás melyik részénél (eleje, közepe, vége) jellemző? Csak tippelek az elejére.
Kösz. |
|