PortaNigra Creative Commons License 2013.09.17 0 0 4309

El Mouradi Djerba Menzel 22-29 08. 2013. szeptember 17.

Megkésve irom a beszámolót, de most van rá elősször időm. Az Invia.hu-n keresztül foglaltuk a Djerbai utat, all inklusiv, bungalow szállással.A Taurus rendezésében utaztunk Budapestről, Tunisair géppel.  Az ellátás egy pohár üditő, és egy tacos szendvics.  Az út két és félóra hivatalosan, de a visszauton gyorsabban volt a gép.:)

A Mouradi  a tunéziai nivón négycsillagos, ezt nem érdemes európai szinten mérni. Azert az árért amit kérnek, viszont kielégitő szolgáltatást nyujtanak. Érkezéskor 10 €-t tettúnk a Vouherba, és barátságosan, de nyomatékkal kértem egy SZÉP, TENGERRE néző bungalowt. Meg is kaptuk, közvetlenül a tengerparton, pálmafákkal körbevéve, kétszintes, nagyteraszos, tiszta volt(Bungalow B). A bútorzata puritán, de nem lelakott, a fürdőszoba tiszta, a klima állitható, a széf a szobában. Mindenhez közel, mégis csendes, a tenger morajlását hallotuk csak, és a napfelkeltét és a naplementét is a teraszunkról élvezhettük. A szobában egyébként keveset tartózkodtunk, mivel nem amiatt mentünk oda.:)

A tenger meleg volt, szakasosan tiszta és sekély, mas része viszont tengeri füvel benőtt. A tengerpart a mi részünkön homokos volt, de a tengerben át kellett sétálnunk egy kb másfél méteres sávon, ahol kavicsos, köves volt…azután ismét szép homokos volt a meder. Mivel a Mouradi 30 hektáron terül el, érdemes végigsétálni a teljes parton. A szálloda egy földnyelvre épült, a masik oldala ahogy halottam inkább sziklás, kavicsos, talán emiatt van ott éppen a vizisport kikötő is. Ahogy irtam a mi oldalunk strandolásra alkalmas, voltak kisgyerekes családok is.

Az ellátással meg voltunk elégedve, viszont az elsö napon a Tunéziai est után,  hasmenéssel küzdöttünk, amit Immodium Akuttal, és Johnny Walkerrel kezeltünk, ami  végül használt.:) A továbbiakban ilyen gond már nem volt.

A büfék bőségesek, étel-ital, mnden, amii szem-szájnak ingere., mindenki találhat magának élelmet. Aki nem, az választhat a frissen grillezett és sütött dolgok közül is. Aki ezután is éhesen megy ki  az étteremből-nos, annak más baja van, nem a büfé milyensége.

A Cedeat, avagy Cedratin NEM datolyalikőr, ez téves info volt. Ez füszeres Lime likőr, nagyon finom, édes, 40%-os, ebből hoztunk haza is egy üveggel.

A kalózhajó a Taurus szervezésében 52 Dinár,azaz kb 26€ volt fejenként. Nagyon vártuk ezt a kirándulást. Nos, a mi kalózaink  (Odüsseia hajó)nem hozták a formájukat, nem volt a beigért arab zene, tancos, stb  bemutató, stb…volt helyette üvöltó francia és a fenetudjamilyen Disco zene, meg Pipipi-Pápápá gyerekes club cincogás. Amire persze a gyerekek és szüleik élvezettel mozogtak. A probléma az volt, hogy mi nem ovis kiránduéásra fizettünk be. Ezen kívül tehát semmi nem volt a beigért programmból. A hajó egy órás út után elérte a Flamingo szigetet, ahol fürödtünk a meleg, türkizkék, bokáig érő vizben, aminél a Mouradi strandja is sokkal jobb.:) Állitölag itt költenek télen a flamingók…de szemetes, koszos-tele van a turisták nyomaival a tengerpart és a sziget is.. Ezután gyülekezés a pálmakunyhóban, ahol kaptunk kaját….belezetlen grillezet halacskát, izetlen, nyers zöldséget, kuszkuszt és briket-Egyedül a brik volt ehetö, finom is volt. Kolát és vizet kaptunk 1-1 litert, 8 embernek-ennyi ült ugyanis egy asztalnál. Dobozos kólát lehet venni, vettünk is, mert 40 fokban kellett a hideg nedü.:) A desszert iciripiciri háromszőgre szelt, vékonyka kis dinnyécske volt. Fejenként 1, azaz 1 darabka.

A visszaut, ugyanugy eseménytelen, nem volt arab zene, semmi-csak üvöltö régi slágerek a hangszóróból.  Na és a kis idióta pipipi-pápápá zene-aki volt már Tunéziában talán érti mire gondolok ezzel a jelöléssel.

A kalózhajós kirándulás tehát sajnos nem jött be , csalódás volt. Amit kaptunk nem érte meg a 26 €-t sem, fejenként. Ahogy megtudtuk, ez attól is függ, éppen  melyik hajón utazik az ember-de ha már fizetünk, elvárjuk azt a szolgáltatást aminek kifizettük az árát, és nem egyebeket, a vakszerencsére bizva.

Lovagoltunk még a naplementében, ez szép volt, tevék, lovak, kék laguna-szép volt.

Vásároltunk, alkudtunk a bazárban, élveztük, jó volt.

A pincérek, árusok barátságosak, készségesek, itt és érvényes az, ami mindenhol a világban: amit adsz-azt kapod vissza.

A netezés nem érdekelt minket, azt itthon is tudunk. A nyaralás nálunk kikapcsolást is jelent.:)

A többi időt a trandon töltöttük, mivel csak egy hetünk volt a pihenésre. Mindent egybevetve, szép nyaralás volt, és a jövőben visszatérünk ide, ebbe a hotelba, persze csak és kizárólag, ismét bungalowba-mert egyszerüen szép…

Mindenkinek aki Djerbára utazik, kellemes utat és jó pihenést kivánok.