Pacsker12 Creative Commons License 2013.09.15 0 0 15309

Sziasztok!

Ritkán írok ide, de gondoltam most muszály beszámolnom az elmúlt pár hónap eseményeiről.

Kb. 4 hónapja folyamatos rosszullétek, hányinger, hasmenés gyötör/gyötört, de már néha annyira durván, hogy kezdtem legyengülni és felállni sem tudtam az ágyból anélkül, hogy ne szédelegtem volna végig a házon. Először nyilván vmi vírusra gondoltam, hogy az okozza a bajt, ezért ennek megfelelően kezeltem. A sömöröm kezdett egyre rosszabb és rosszabb lenni, nem mintha előtte szép lett volna. Nekem az egész lábam érintett térdtől lefele, a karom az oldalam és már a mellem között is elterjedt és az orrom meg a szám körül annyira elterjedt, hogy alapozó és púder nélkül utcára sem tudtam lépni, de még így is látszódtak a göröngyök...elmentem végül orvoshoz, de sajnos az én háziorvosom annyira hülye és nemtörődöm, hogy szó szerint könyörögni kell neki, hogy ide és ide utaljon be már végre, mert már így 4hónap után a szervezetem kezdi fel adni a szolgálatot. Nagy nehezen elindult a folyamat és vizsgálatok sora kezdődött meg, melynek eredményére még várnom kell pár hetet, de ami 1000% az az hogy tejallergiám lett. A semmiből...világéletemben imádtam a tejet és a tejtermékeket és soha semmi bajom nem volt ebből, még a télen is emlékszem, hogy egy csomó kefírt, meg ivójoghurtot ittam, mert imádom. Nyáron meg bumm, a semmiből kialakult nálam ez a sz@r, ami sajnos annyira durva, hogy ha mondjuk olyan kenyeret eszek, ami tejsavóval van tartósítva, vagy bármi olyat eszek, iszok amiben tej vagy tejszármazék van, akkor egyből átrohan rajtam az egész és napokon keresztül rosszul vagyok és legyengülök. Nem csak a laktózra lettem allergiás, hanem a tejfehérjére is, ezért én a laktózmentes termékektől is napokig rosszul vagyok, így csak olyat vuhetek be a szervezetembe, ami tuti mindenmentes. Ezért van hogy félóráig állok a kenyereknél vagy a felvágottaknál, hogy megtaláljam a megfelelőt. Ebbe még bele kell rázódnom...Csak ne szeretném annyira a tejtermékeket! :(

Na de amúgy azért kezdtem bele ebbe a mondandómba, hogy amióta kerülöm a tejet és a tej öszzetevőit, azóta a mellem közt teljesen felszívódott a sömör, elmúlt az arcomról is és egyre szebb a lábamon is, van ahol már látszik a bőr is. Nincs begyulladva és nincs bedagadva. Nagyon reménykedek benne, hogy nálam a tej váltotta ki a sömört és így most idővel szépen lassan elmúlik majd. :) 7éve vagyok sömörös, sosem gondoltam hogy a tejtől lehet, mert nem voltak tüneteim, de lehet hogy ép a sömöröm volt eddig a tünet.

Szerintem akik már régebb óta küzdenek a sömörrel, azoknak megérhetne 1 próbát, hogy elmenjenek 1 ételallergia tesztre, mert sosem lehet tudni, hogy ki mire érzékeny. Nekem sem volt semmi előjele a tejnek, egészen mostanáig.

Ja és hozzátenném, hogy a sulfurt is hónapokig szedtem, de ezekszerint azért nem használt nekem, mert pont hogy allergiás vagyok a laktózra is és ezzel van összetapasztva homeobogyó. Ahogy kb az összes gyógyszer is, ami nem zselékapszulában van.

Remélem ezzel tudtam vkinek segíteni. Ja és ha vkinek szintén kiderül hogy allergiás a tejre, akkor szívesen adok tippeket, mi az amiben tuti nincs. :)

További szép napot Nektek!