zmeor Creative Commons License 2013.09.12 0 1 2315

Sziasztok!

 

Amit én tudok nektek ajánlani, hogy ne utazási irodával menjetek ki:)

 

Én legutóbb haverommal, vonattal mentem Münchenbe és onnan Tuifly-al. Sal-on betaxiztunk santa maria-ba majd ott a helyi arcokat kérve segítettek nekünk szállást találni. Egy egyszerű apartmant egész hétre 100 euroért / fő-re.

 

Így marad bőven pénze az embernek minden nap ebédelni és vacsorázni éttermekben, reggelire meg az abc-ben veszel valamit. Mindezt azért cserébe, hogy vettél nála egy teknőst és látja, hogy nem a szokásos tömegtúrista vagy.

 

Tudom, hogy sokan erre finnyáznak, hogy milyen, pedig higyjétek el ennél közelebb a kultúrához nem tudsz kerülni. A helyiek teljesen máshogy kezeltek, mint egy RIU hoteles túristát.

Vendégségben voltunk náluk, bementünk az iskolába, ahol a gyerekek tanulnak, átmentünk a szomszéd ház lakóihoz, akik éppen kondiztak - csatlakoztunk, megmutatták, hogy azokat a kis homokos képeket, amit eladnak hogyan készítik. Valakivel még a rövidnadrágunkat is elcseréltük 1-2 dologért.

 

Én úgy gondolom, hogy aki ilyen helyre megy, az ne a nagy szállodák all-insclusive bugyraiban kalandozzon, ami mindenhol kb ugyanaz és 5x annyiba kerül. Aztán a végén hazajössz és semmivel sem más, mint egy wellness hétvége csak kicsit messzebb, hiába jönnek be a helyiek előadni a szokásos táncukat a színpadon, amit aznap a 20 adik túristacsoportnak is ugyanúgy adtak elő.

Azt az érzést semmi sem tudja pótolni, amikor az utcabálon beállsz a dobosok közé, és megtanítják a lépéseket, majd elmész velük egy helyi szórakozóhelyre.

 

Bocsánat, ha valakinek összeromboltam a nézeteit, vagy ha megsértettem, de egyszer megéri kipróbálni. NO STRESS ;)

 

Alig várom már a következő utat idén Novemberben!