juhosttt Creative Commons License 2013.09.11 0 0 29495

Van akinek télen szabad ég alatt rácsos ketrecben telel a nyúl. Ne ez legyen persze a példa, de azt értsd meg, hogy nem egy odú fogja megóvni a felnőtt nyulat... Tegyél be neki egy kis tele padló részt, alljaz be vastagon a fagyok esetén, az bőven elég.

A nyúl jobban bírja a nagy hideget, mint a nagy meleget. Ha nem hiszel nekem az sem baj, de csak tele lesz szarva az odú, még a -20 fokba se fog egy odúban dekkolni... Most mondhatnánk hogy üregi nyúl az őse stb, !!de!!! Az üreginyúl se az üregben dekkol egész nap... Na meg ezek a házi nyulak már nem nagyon követik azt a trendet mint az őseik. Persze a legtöbben megvan az ösztön, szóval ha egy domb olalra beengeded, fog kaparni rendesen, de egy ketrecben nem fog odút használni hideg miatt...

 

Ami a vágást illeti ezzel a módszerrel nekem is véres marad a hús. Ha voltál már disznó ölésen, ott is láthatod, hogy a szúrás helyén a hús véres marad... A legtöbb amit tehetsz, hogy a lehető legközelebb vágod le a fejet a nyaktól. A véres rész így is meglesz, de azt levágod és csak kevés megy kárba.

A másik lehetőség, hogy áztatod egy kicsit, aztán nem lesz olyan véres... De sztem az a 2-3 csigolyát ha megeszi a kutya nem nagy veszteség.

Előzmény: Bakter1234 (29493)