Sziasztok!
TimáriKristóf:
Tegnap délután a nyulak költöztek…(ketrecből a fagyasztóládába)
Pockorocki:
Ki fogom próbálni, remélem segít.
Juhosttt:
Gondoltam mégiscsak melegebb egy zárt odu télen, mint a ketrec. Remélem nem fognak télen megfagyni. Nálunk télen elég hideg van a kertben, ponk két domb közti völgyben vagyunk.
Japipapi:
Köszönöm a tanácsaidat. Azt nem értem ezzel az oltással kapcsolatban, hogy az interneten azt találtam, hogy kb. 3000ft az oltás és meg is kell ismételni. Na most azt nem értem, ha mondjuk beoltatom a 7 süldő nyulamat az 21000ft –ért és aztán 1 hónap múlva meg levágom őket. Ezt tiszta anyagi csőd. De lehet hogy valamit rosszul gondolok.
„Mondjuk, én soha nem enném meg, nagyon gusztustalan.” Tegnap vágtam le (mondjuk csak az orruknál ,és a szemüknél volt a betegségnek jele), de konyhakészen megtisztítva, feldarabolva semmiben nem különbözött egy teljesen egészségestől.
Lenne még egy kérdésem:
Ti hogy vágjátok le a nyulat?
Én megfogom a hátsó két labánál, lóg lefelé, egy fával rávágok egyet a füle mögé a tarkójára, majd gyorsan elvágom a nyakát és hagyom kivérezni. Az a problémám, hogy a nyaka környékén, és az első lábak tövénél véres marad a hús, nem vérzik ki rendesen.