japipapi Creative Commons License 2013.09.11 0 0 29488

 

Szia!

Különösebb nincs pontosan adagolt receptúra. Megörököltem egy répa szeletelőt. Ez olyan, mint egy diódaráló csak jóval nagyobb. A "reszelő" része tulajdonképpen egy lyuggatott és kicsit lyuknál kicsit kinyomott tölcsér, így könnyen kihullik erőre a répaszelet. A korpát (mindegy milyen, de leginkább búzakorpa) marékkal szórom rá, csak, mint a darát is. Az 4 mm rostával darálom, vegyesen, búza, kukorica, napraforgó, árpa és zab. Csak annyit kell rászórni, hogy ne legyen csatakos, mert a répa daráláskor sok levet ereszt, a gabona őrlemény viszont az felveszi azt. Száraz se ne legyen, mert azt a nyulak nem szeretik, prüszkölnek. Télen is lehet adni nekik, a magas víztartalom miatt folyadékszükségletüket kielégíti. Nem fagy meg gyorsan, a répa cukortartalma miatt. Annyit kell adni, amennyit viszonylag hamar elfogyasztanak.  juhosttt ledegradálja ezt a takarmányt, de Ő dolga.

Előzmény: Csobo86 (29465)