Törölt nick Creative Commons License 2013.09.09 0 0 11366

Nem feltétlenül kell érteni angolul ahhoz, hogy tanulj a külföldi könyvekből és videókból szerintem. Én olyankor szoktam régebben igénybe venni, ha valamire kiváncsi voltam, hogy más hogyan csinálja. Azt elég nézni is :). Viszonylag jól beszélek angolul, de oda sem szoktam figyelni a szövegre a legtöbbször, mert nem az érdekel.

A másik nagy gond inkább az, hogy nem ártanak spéci szerszámok, mert azok nélkül nagyon körülményes tud lenni még a legegyszerűbb feladat is - gondolok itt kasznis kalapács készletre, peremezőre, karos és asztali lemezvágóra, esetleg elektromosra vagy pneumatikusra, lemez hengerítő stb-stb. Ha mindezt összeadod a co hegesztővel, akkor szinte biztos, hogy az első autónál olcsóbban jön ki, ha úgy csináltatod egy kasznissal. Persze lehet minimális szerszámmal is nekiállni, de egyrészt a minőség rovására fog menni, másrészt ami profi eszközökkel negyed óra, az nélküle lehet egy óra is vagy még több  :)..

Amúgy sima 0.8-as lágyacél lemez megfelel a legtöbb feladatra. Olyan a sarki vastelepen is van raktáron jellemzően 1x2mt táblákban. Küszöböt szoktak 1-es lemezből is csinálni és néhány esetben előfordulhat vastagabb méretigény is - pl 1.5-ös stb..

Előzmény: zozomax (11363)