Viszkasz1 Creative Commons License 2013.09.09 0 0 123180

Üdv mindenkinek. Tegnap megérkeztünk az Isztriáról, 1-2 mondatot már írtam, most még a Kamenjak fokról "néhány" sor az érdeklődőknek, a már most tervezgetőknek. 

Horvátország egyébként is a szívünk csücske, hát most ebben a 10 napban ez az érzés csak fokozódott, ez már igazából szerelem! :)

Az Adria számunkra a Kamenjak foknál felülmúlta önmagát a hihetetlen kristálytisztaságával és váltakozó színével. Aki az Isztriára tervezi az útját, az semmiképpen ne hagyja ki, leírhatatlan gyönyörűséget fog ott látni. Motorcsónakot béreltünk (500 kuna egy napra) Premanturában, a Stupice kempingben és azzal jártuk körbe először, majd egy másik nap a szárazföld felől visszamentünk (belépő 35 kuna).  Nagy szerencsénk volt, mert tökéletes szélcsendes idő volt aznap, ha nem így lett volna, a nyugati oldalára már nem biztos, hogy átmerészkedünk, a kölcsönzős csaj el is mondja, hogy az már ott a nyílt tenger, nagyon hullámozhat. De nem hullámzott :) A motorcsónakos napon különböző leírhatatlanul gyönyörű kis öblökben álltunk meg, az autós napon meg a Safari bar előtt-alatt lévő partra mentünk vissza. A Safari bar óriási ötlet, itt olvastam róla, hogy ez van ott, baromi kreatívan megcsinálták a területet, valamilyen növényzetet futtattak árnyékolásnak mintegy „plafonként”  – ami azóta elszáradt, de a leveleit nem hullajtotta le, tök jól néz ki -, körös-körül egy dzsumbuj veszi körbe, mint egy dzsungel tényleg. Rönkfából asztalok, padok, a gyerekeknek játszótér, csúzda, hinta, kötélhágcsó, de nem akármilyen (pár képet rakok fel róla), pingpongasztal és mindez teljesen árnyékban!  Ez azért nagy szó, mert egyébként itt (az egész Kamenjak fok körül) közvetlenül a parton nincs árnyék (vagy egyes helyeken elvétve!), így akinek van, vigyen mindenképpen napernyőt, mert szétégeti a nap. Nem fogja tudni beleszúrni sehová :) a sziklák miatt, de ügyesen kőhalmot épít köré, akkor megáll! Ha meg nincs napernyő, akkor a legforróbb déli órákból egyet-kettőt el lehet tölteni a Safari bárban az árnyékban, persze, fogyasztani azért kell, hogy ott ücsöröghess. De az sem szenvedés, mert pl. a sangria nagyon-nagyon jó (és én nem is szeretem, Spanyol- és más országban nem ízlett). Van mindenféle innivaló ezen kívül, bor (amit te csapolsz magadnak és annyit számol!), üdítő, sör, és többféle kaja is, és cigi is! És gondolnak a kutyákra is, lásd egyik mellékelt kép.  A part menti sziklákról lehet ugrálni a vízbe, a sziklákban vagy alatt barlangok vannak. Egyébként a Safari báron kívül van még néhány, mert amikor motorcsónakkal mentünk körbe, láttuk egyik-másikat kiírva, de nem néztük meg azokat, nem tudjuk milyenek.  Ez most lehet, hogy kicsit hosszú volt, de  órákat tudnék erről mesélni, annyira magával ragadott minket(számtalan más hellyel, országgal, tengerrel és természeti csodával összehasonlítva is!).