Miklós1 Creative Commons License 2013.09.08 0 0 89178

1. Az aprítás nekem a kockákra vágást jelentené, a kockáknak csak a felületén menne az erjedés, a kocka belseje kihasználatlan. Tehát darálni kell. Víz is kell, hogy keverhető legyen. A molekula szintű aprítást pedig a pektinbontó végzi.

2. A legtöbben kotyogóval záják a hordót, de a fedélre tett tégla is kiengedi a CO2-t, nem enged be levegőt.

3. Jó a sütőélesztő is (1kocka/100kg cefre), a pektinbontó és fajélesztő csomagolásán rajta van az adagolás 1-2g pektinbontó, 10-20g élesztő mázsánként.

4. Az erjedési idő nem kiszámítható, ne várj pontos számokat. A kierjedés jeleiről minden reggel linkeli Sogi az írásomat. Az utóerjedés csak annyi, amíg kihűl a cefre (1-2 nap), nem kell rohasztani a kierjedt cefrét.

5. Inkább a bunda lenyomkodását javasoljuk naponta, nehogy nekimenj habarcskeverővel.

A részleteket az egyszeregyben találod, ez is a reggelinkben van.

 

Előzmény: Zernovics (89161)