FAQtyA Creative Commons License 2013.09.06 0 0 68264

Most aztán megkaptam a magamét...

 

OK, értem amit mondasz, de egy kicsit védekeznék, mert egy két "megjegyzés" kicsit fájt. Azért ne vedd zokon.

 

Felelősségteljes családapának tartom magam, és egyébként műszaki ember vagyok. Már sok éve van CO riasztó a házban.

 

A gyermekeim az elsők. Emiatt már hagytam ott munkahelyet... Egyébként 13 és 10 évesek. Tökéletesen komolyan vesznek mindent, mert mindig gondolkodó emberként neveltem/kezeltem őket, és nem hülyegyerekként, ahogy sajnos rengeteg "szülő" teszi. Meg is van az eredménye. Értsd pl. mindig mindennek elmagyarátam az okát az adott értelmi szintjükön. Nem azért van valami úgy, mert én AZ APÁD azt mondtam, hanem mert... Ennél fogva tök jó arcok. Néha olyan gondolataik és véleményük van, hogy az asszonnyal csak nézünk. Na a lényeg, hogy a fürdőszoba "kezelését" értik és betartják, a CO jelzővel is tisztában vannak. A kályhával is minden ok, kizárólag én és a feleségem kezeljük. Annak is minden szabályát tisztáztuk velük, és folyamatosan emlékeztetjük is Őket mindenre.

 

A fűtésrendszerrel is alapvetően minden rendben, kivéve az alkalmankénti visszaáramást. Annak jellegzetes szaga van, de mint írtam, csak bizonyos légköri viszonyok esetén fordul elő. A rendszernek semmilyen gáztömörségi illetve egyéb problémája nincs. Rendszeresen takarítva van a kazán, sőt már a fűtökör is kapott egyszer egy manuális radiátorleszerelős átmosást, egyszer meg vegyszerest. A kazán szivattyúja is kapott egyszer egy új kondit, és kiszerelve ki lett alaposan tisztítva, hogy a szép rozsdamentes belseje csillogjon:) Igaz nem foszforsavval ahogy a szivattyúszervízben, de azért tuti lett. A kéményseprő szokásos ellenrőzésekor az nem derül ki, hogy ilyen gond előfordul. Hangsúlyozom, hogy alapvetően minden szabályosan működik. Az ablakot az alkalmankénti dolog miatt inkább biztonsági okokból hagyom résnyire nyitva. Gondoltam egy résszellőztetőre, de a páralecsapódás és penészedés végleges megszüntetésére lenne megoldás, a zárt égésterű kazán és egy páraérzékelős elszívóventillátor. Persze ilyet most is tehetnék be reteszelő kapcsolóval, de jobban örülnék egy szakszerűbb, végleges, biztonságos megoldásnak.

 

Egyébként az alkohol nem érdekel, és nem is bírom. Ha alkalmanként megiszok egy 0,33-as sört, már jókedvű leszek és alszok egy jó nagyot;) Takarékos alkoholista lennék, vagy mi.

 

Ennek ellenére köszönöm, hogy foglalkozol/tok a problémámmal. Várom a további ötleteket, esetleg konkrét bevált kazánokat, stb.