zlota Creative Commons License 2013.09.05 0 0 5671

Sajnos -mármint a saját kályhám építése miatt az :) - nagyon kevés az időm.Későn kezdtem el az egészet, illetve nem is későn, hanem arra nem gondoltam, hogy ilyen sok lesz a munkám és, hogy már megint mindenkinek egyszerre kell minden :(

A végén a sajátom nem fog elkészülni...

Válaszokkal is kések,de időnként itt vagyok.

 

sancibácsi

 

"És az jutott még eszembe, hogy mi az az elméleti másodégés?

A kályha ugyanis gyakorlati, tárgyi dolog. Vagy van benne GYAKORLATI MÁSODÉGÉS, vagy nincs semilyen. Vagy nem jól gondolom"

 

Hát pont azért, mert elméleti :) Úgyanis elméletben müködnie kellene úgye, de hát ha nem jól csinálom akkor erre ráfogva nem fog müködni, azaz elméletileg ott kellene másodégnie, de ha nem fog gyakorlatilag akkor elméletileg! :D

 

Szentpet319

 

Igen egész jól el lehet húzni felfelé, ha lenne felfelé tovább helyem, mert 50cm födémszigetelés van fent azt írtam(fődém felett), de a belmagasság az alacsony 235, illetve 240cm.Nem feltünő, mert minden úgy van kialakítva, hogy ez nem legyen szembetünő, nem nyomja rád a plafont. Mondjuk egy 2 méteres embernek azért feltünne, de szabványosított 1,6-1,8 közöttieknek nem ;)

Ha egy ilyen helyre akarnék magas kályhát az furcsa lenne, és a fafődém sem igazán szeretné -illetve semmiképp sem ildomos- ha 30-40 cm közelebb megyek a plafonhoz.

A tűztér az a fámhoz van kicsit méretezve, mert van levágva 8 erdei (8 meg szárad) 35cm hosszra.A másik az ajtó ami 40cm széles.Kb ezt a szélességet követtem. A tűztér olyan 40x45-50cm közöttire rémlik.A kémény 180as schiedel, de nem túl magas, 12kw os kandallónak simán tudtam adni rá légfelesleget, pedig kandalló az más katagória.

 

 

Szívesen veszek ajánlást arra, hogy 1m x90cm-1m közötti területre milyen tömegkályha járatot alakítanátok ki, hogy azért tömege is legyen, járat is legyen, szép is legyen :)

Előzmény: sancibácsi (5668)