Piszra Creative Commons License 2013.09.04 0 0 89071

Szia.

Bár nem engem szólítottál meg,mert nem vagyok szakértő, de:

 

"Hogyan lehetséges, hogy amikor a cefrét főzőm, akkor ez a veszély nem jelentkezik?"

Lényegében ekkor is jelentkezik, de ekkor még ne foglalkozz vele. Ilyenkor a cél, hogy a cefréből minél több alkoholt kinyerj.

A második főzésnél a 20-25 fokos alszesz főzésénél (tisztázás), egyszerűbb a párlatrészeket elválasztani egymástól, így a rézelejét is.

 

"Pedig akkor is éri a réz hűtőcsövet alkoholos oldat!"

 

Sőt, ha üvegből, vagy rozsdamentes anyagból lenne a hűtőspirálod, vagy ha az egész főződben sem lenne réz akkor is el kéne vedd a rézelejét. 

 

 

Előzmény: Jroux1 (89070)