InkaPál Creative Commons License 2013.09.03 0 0 89002

Most gondolkozom azon, hogy mikrovezérlővel automatizálnám a kütyümet.
Összefoglalva mik is lennének a feladatok.
-A spirál hőmérsékletének figyelése a hűtőbe érkező nyaknál
 (azaz itt a pálinka!)
-A 2 éves tapasztalás alapján kézrátétellel megállapított helyre a hűtő külsején elhelyezett,
 hőmérséklet mérő adatainak feldolgozása, szükség esetén a hűtővíz kapcsolása mágnesszeleppel.
 (azaz adjál még neki vizet mert a csík alatt meleg)
-Mivel nem gázzal fűtök, a tűztér hőmérsékletének mérése
 (azaz tegyél a tűzre mert sose jön le)
- egy saját kreálmányú "átfolyásmérővel" a szeszkifolyócsőből kifolyó pálinka sebességének mérése
 a tengelyre rögzített inkrementális jeladóval.
 (azaz igen gyorsan jön, mindjárt áthabzik)
 beavatkozás: hideg víz juttatása a deflegmátor külsejére(tapasztalat)eddig rongyra kőműveskanálból víz.


 Habzásra hajlamos cefréknél sikerült ezzel a beavatkozással, azonnal megfogni az áthabzást.
 Mindig azzal kezdődik, hogy nagyon gyorsra vált a lecsapódás.Ez nyilván alszesznél van így.

-Ami érdekes találtam alkohol töménység érzékelő szenzort 1000 forint körüli árban.
 ez levegőben méri az alkohol töménységét mg/l -ben (szondachip).


Ha valamilyen eljárással(matek) meg tudjátok mondani hogyan lehetne ebből a alkohol százalékra következtetni, akkor
esküszöm feltalálom a digitális szeszfokolót.


Ha valakinek van ötlete a fizikai felépítésre írjon.
A chip az ellenállását változtatja a levegőben található alkohol koncentrációjára.

Ezt mérni egy mikrokontrollerrel nem nehéz.
Tehát nem folyadékot kell bele juttatni hanem párolgó alkoholgőzt.

A kész áramkört be lehetne kalibrálni egy ismert fokolóhoz.

Ha van köztetek más olyan is aki foglalkozik elektronikával, az írjon.