Törölt nick Creative Commons License 2013.09.02 0 0 53184

Ha hiszed ha nem, sokat vagyok úton. Ha nem ezzel, akkor céges géppel.

 

- Fényes napsütésben -szándékosan is- reflektorral közlekedők... Szól nekik valaki? Senki...

- Motorosok 99%-a reflektorral... Szól nekik valaki? Senki...

- Városban sötétben teljesen világítás nélkül -sokszor szándékosan- közlekedik... Szól neki valaki? Senki...

- Megelőz egy autó, se elöl, se hátul 1db rendszáma sincs... Szól neki valaki? Senki...

- Hátul egy deka világítása nincs, szintén senki nem szól neki... és baj, hogy azért is szólni kell, hogy vegye már a tulaj a fáradságot és igen is néha nézze meg, hogy mi világít vagy mi nem a saját autóján hátul.

- utnáfutók 80%-án nincs rendes világítás és index

- És a legszomorúbb hír, hogy műszaki hibás vontatott járműn sajnos autósok 100%-ánál villog a vészvillogó.

 

Ezekből egyet sem láttam, hogy a rendőr szólt volna neki, vagy bűntette volna bármelyiket is! Pedig többszőr volt, hogy ilyen mellett haladt el rendőrautó.

És elmondom, hogy ezekből nem egy héten, vagy egy hónapban egyet látok, hanem NAPONTA!!! mindegyik verzióból legalább kettőtt-hármat!!!

Volt, hogy egy ~2km-es egyenes útszakaszon, kb 2 perc alatt 3 kivilágítatlan autó jött velem szemben a városban tök sötétben !!! Ebből 2 szándékosan nem kapcsolt világítást. És ha odamész szólni a kigyúrt kétszekrényes, seggtarkójú, tetkós perui indiánnak, (vagy reciprokának, a csontésbőr, 40 kg-os, 17 éves takonynak és fültágítós, siltesapkás nyekenyóka haverjának) akkor elküld az anyádba, éppen hogy csak nem ver agyon a helyszínen... és jön a "mi a f_sz közöm van hozzá, hogy ő hogy autózik...?" című mondat.

 

Na ezért vagyok ilyen harapós, tudod !?

 

(és mesélhetnék még nem csak világításról, hanem parkolásról, előzésről, párhuzamos közlekedésről, piroslámpán áthajtásról...stb-stb.)

 

Mert az agyam elszáll ezektől a "sötétben szándékosan nem kapcsolok világítás" hülyéktől, meg a "napsütésben reflektorral megyek hogy jobban lássanak" barmoktól...

És igen is az ilyenektől is, akik úgy villognak le engem, akik azt sem tudja milyen lámpát lát !!  Nem is értem, hogy egyáltalán hogy gondolta, hogy ő villog le és integet nekem, miközben fogalma nincs róla mit is lát...

 

És igen, pont az a baj, hogy nem tudják mi világít ott elöl.

Ez szerintem nem "divathullám", hanem paragrafus !! Amit igen is illő volna tudni azoknak, kik járművet üzemeltetnek. És ha nem tudom mi az, nem villogom le a másikat, hanem előbb utánanézek mit is láthattam...

És gyakorlati haszna is van. Nem a tompított izzóit égeted egész nap, így azon izzó élettartamai jóval hoszabbak lesznek. Nekem még egy tompított izzót nem kellett cserélnem kiégés miatt, pedig 6 éve van nálam az autó. Mindezt csak azért, mert nem az világít egész nap.

 

De nem érts félre, ez egyáltalán nem ellened irányul, nem veled akarok modortalan lenni, de már kezd elfogyni a türelmem az ilyenektől.

És úgy bánom már, hogy nem rendőrnek mentem. Nem lenne itt pénzhiány, ezeknek osztogatnám a 30-as csekkeket simán...

Előzmény: Törölt nick (53183)