GGabor1 Creative Commons License 2013.09.02 0 0 4671

Csigolya meszsedés: igen, de a röntgenen semmi sem látszódik, pedig ha tényleg ilyen jellegű gond lenne, akkor az kimutatná. Plusz nem forgó jellegű szédülésem van (annál elvileg ilyen rendelkezik), és komoly nyaki fájdalmaim sincsenek.

Amúgy azóta több olyan (orvos) ismerősöm is megvizsgált, aki ért valamicskét az ideggyógyászathoz, és szerintük semmi jel nem utal arra, hogy bármilyen komoly idegrendszeri betegségem lenne (pl. SM, agydaganat). Látott egy gyógytornász is, ő meg azt mondta, hogy komoly csigolyaproblémám se lehet, viszont a nyakizmaim nagyon feszesek (részben a szorongástól), és ez is okozhat ilyen bizonytalanságérzést (az izmok nyomhatják az agybe vezető ereket vagy mi). De mondjuk a vírusfertőzéses teória is benne van még továbbra is a pakliban. :)

Mindenesetre holnap azért bemegyek megint az idegre, hogy emgismételjék a VEP-vizsgálatot (amit a múltkor elszúrtunk, mert nem volt rajtam a szemüvegem, ahogy írtam), plusz azért a tizedékére kiírt koponya CT-re is elnézek... de mondjuk én se nagyon hiszem már, hogy komoly szervi bajom lenne, az agyrákot már szinte teljesen kizártnak tartom. :) (Ami azért haladás... legalább emiatt nem stresszelem már magam. :D)

 

"A generalizált szorongásodat kezelik?"

Hát ha a "kezelés" alatt azt értjük, hogy felírtak-e egy halom gyógyszert: igen, fel, de nem szedem őket. Egy időben szedtem, de semmi változást nem tapasztaltam, így elhagytam őket. Amúgy se akarom, hogy még szervi bajaim is legyenek. :)

Természetes módszerekkel igyekszem "nyugtatni" magam, relaxáció, sok gylaoglás az erdőben, citromfű tea, macskagyökér-ksézítmény... sokszor ezek elegendőnek is bizonyulnak, de nem mindig. :)