Ybasc02 Creative Commons License 2013.09.02 0 0 5644

"Libik kb háromszoros légfelesleget javasol, Kuznyecov pedig ha jól emlékszem 1.5-2.3-szorost ír. Nem lehet hogy ebből adódik a különbség? "

 

Igaz, itt is vannak külömbségek, mármint a javaslatban.

 

"a tüztérben nincs meg a három T-ből, az idő. Nagyobb légfelesleg, vermikulit tüztérfedés, és talán jobb turbulencia van helyette. Létrejön a jó hatásfokú égés a vermikulit alatt. De a nagyobb légfelesleg hűti és felhígítja az égésterméket

 

 Ebben is lehet valami, de igy is jó eredményeket produkál, az égés csúcsán CO 300-400 ppm az O2 12% körül, természetesen a teljes égési idő alatti átlagot kell nézni de igy is az előirásokon belül van.

 

"Kisebb tüztér belső felület több levegő, vagy kevesebb levegő és hagyni időt a keveredésre.Vajon melyik elgondolás jobb ."

 

Szerintem valamivel kisseb tömegű káhyáknál ezek a tűztér kilépőgáz hőfokok is megfelelöek. Viszont egy nagyobb hőtároló témegnél nem árt magasabb égéshőt is elérni, lehet hogy egy  dán-finn rendszerű tűztérnél vagy hasonlóan megépítve nagyobb esélyt látok erre, ahol létre jöhet a "fuvoka hatás " ahogy Vberko is írta, amelnek nyomás nővelő(gyorsitó) és hőemelő szerepe is lehet .