Na szóval...
1. A páracső üst felé való lejtésének praktikus oka van, de nem elképzelhetetlen nélküle a lepárló. A páracsőben lévő deflegmáció hatására így a víz az üst felé folyik vissza, nem a hűtő felé, ahonnan mindenképp a kész párlatba jut.
2. A szőlő nem fog leégni, ha nincs benne a szárrész. Amúgy 30 literes üstnél min. 3 mm vastagnak kellene lenni a fenéknek, de ha már ilyen, ezen változtatni nem lehet...
3. Ha átszűröd a gabonapéptől, nem fog leégni.
4. Olyan magas alkoholtűrésre neked aligha lesz szükséged, ha a fórumon olvasott recepteket használod, így maradhatsz az olcsó sütőélesztőnél. A fajélesztő jó dolog, de én személy szerint nem nagyon hiszek benne.
5. A dörzsit függőleges csőbe kell tenni, másképp értelmetlen. Ami visszahűl víz, éppúgy a hűtőbe fog folyni...
6. Hozzáérhetnek, de külön állvány legyen nekik, ne a levegőben tartsák a páracsövek!
7. A 1/2 colos vörösréz cső mehet a thumperba. A hűtő hossza tetszőleges, lehet elégsz rövid (2 méter), de nagy tartályban, hogy mindig hideg legyen a víz. Ha a tartály kicsi, folyamatos keringetésről kell gondoskodnod.
8. Az idomok anyagukat tekintve gondolom sárgarézből vannak, ezt a vörösréz páracsővel tökéletesen forrasztható cinnel. Elengánsabb és biztosabb megoldás.