sünbün Creative Commons License 2013.09.01 0 0 11022

Kedves Fórumozók!

 

Devizahitel miatt kaptam egy levelet, hogy fizessek 42 ezer ft végrehajtási illetéket.

Ezzel jelzik, h végrehajtás alá kerül az ingatlanom? Vagy majd ez után? Ezt az illetéket a végrehajtás mely szakaszában kell fizetni?

Kb. fél éve jött egy levél az otp faktoringtól, de annyira féltem, hogy nem bontottam fel. Lehet, hogy már fél éve értesítettek erről? Naiv voltam és bíztam a csodában.

Nos, a végrehajtás lépéseie lennék kíváncsi. Munkabér letiltás vagy árverezés történik-e előbb, esetleg egy időben? Olyan történhet, hogy inkasszót tesznek a számlámra és így a teljes munkabérem elviszik? Mert akkor éhen halok.

Az ingatlant felértékelik vagy a földhivatalnál van erről valamilyen nyilvántartott adat, és azt veszik figyelembe? Én anno 7 millióért vettem a házat, elképzelhető, hogy kijön valaki, és azt mondja, az csak 3 milliót ér? Mert a válság miatt estek az ingatlanárak, meg ugye a használat miatt amortizálódott is. Érdekük nekik alulértékelni, mert így hamarabb eladják? Él még az, hogy a becsült érték 50%-án értékesíthetik, vagy a 70% lehetséges csak? Azt olvatam, ha ez az egyetlen igatlanom (igen, ez) és korbban fél évig itt volt a bejelentett lakcímem, akkor nem mehetnek 70% alá. De mihet képet fél év? HOgy értesítenek a végrehajtásról, vagy hogy kitűzik az árverés napját?

Ugyanis akkora hülye voltam, hogy a lakcímkártyámat nem írattam át, hanem a régi szülői ház a bejelentett lakcímem. Nem volt soha probléma, mert kis faluról van szó, egymásból nyíló utcák, így a hivatalos leveleket is megkaptam.

Nagyon fontos kérdésem továbbá, hogy ha most kiírják árverezésre az ingatlant, ki kell-e költözni. Mert ha nem lenne sikeres az árverés, akkor a ház ott állhatna hónapokig/évekig üresen. Van egyáltalán olyan, hogy egy árverés évekig nem sikeres? Falun mennyire vizik ezeket a házakat áron alul?

Itt az ősz, van-e arra valamilyen jogszabály, hogy tél előtt é télen nem lehet árverezni?

 

Tisztában vagyok vele, hogy mekkora hibákat követtem el, é már nem lehet visszacsinálni. Szeretnék tisztán látni, ezért köszönöm a egítő szándékú hozzászólásokat. A kioktató jellegű beszóláokra nem vagyok kíváncsi.