Gábor19820309 Creative Commons License 2013.09.01 0 0 4052

Én magam is szilikon csövekre gondoltam csak várom még megtisztelő válaszod, hogy hányas rézcsővel (lágy vagy extra lágy) menjek tovább, mert ennek függvénye, hogy hányas szilikon kell, de azt nézten olasznál, hát annak az árával nagyon el van szállva, így azt ki kerestem és oda lehet, hogy elmegyek 1méterért inkább, mert szerintem kb 1métert tudok ott venni annyiért mint olasznál kb 20cm et..

A bulihordónál majd úgy készítsem el ahogy olasz is csinálta, vagy próbáljak meg összehozni úgy, hogy mindkét cső felül legyen és akkor a leürítő csap pont jó ugye leürítésre..:-)

A thumperban egyébként már tudom hogy erősebb szesz van mint az üstben (így a teljes fórumot visszaolvasva), de legrosszabb esetben is max a cefre van ugye első főzésnél, de az a kérdésem, hogy ha mondjuk nem cefre van benne hanem feje és vagy farka akkor  kell azt töltögetni cserélgetni főzésenként, vagy ha mondjuk max hetente szándékozom főzni akkor maradhat benne hosszabb ideig?

Mivel az üst 30l ezért 25l többet úgysem teszek bele így a 2x 5l thumper tökéletesnek tűnik méretezés szempontjábol, tehát ha jól számoltam , esetleg egy kis hőszigetelés is belefér, nem lesz több folyadékom benne.

Még egy kérdés felmerült, az üstöt ugye fűtöm alul, a réz viszont jó hővezető és adja le a hőt a környezetnek.. mi lenne ha az oldalát gyapottal hőszigetelném? Kevesebb hő menne kárba.. szerintem.

Na abba hagyom már a sok kérdést  mert van már így is bőven.

Holnap szeretnék megvenni mindent a főzéshez ami még kell, illetve ma vettem 20kg roppantott kukoricát (azt leszitáljam hogy lisztes rész ne maradjon benne? (Ö M féle malátázás nélküli cefre lesz belőle))és sikerült vennem 5kg roszt is 80-80ft os kilós áron, így hétfőn a cefrét is öszerakom és amíg forr addig én dolgoznok a rendszeren..:-)

 

Köszönöm türelmed/türelmetek.

 

Gábor

Előzmény: Törölt nick (4051)