Heartace Creative Commons License 2013.08.29 0 0 88812

Üdv Mindenkinek! Új vagyok itt és elmélettel már nagyon jól el vagyok látva, mert kb 2év hozzászólásait elolvastam /na jó nem mindent/ és most saját főzővel szeretnék pálinkát főzni. Mert főztem már full réz kölcsön főzővel elég tűrhető pálinkát azt is a hozzászólásoknak és az olvasási és értelmezési képességemnek köszönhetően, szóval jó volt a cefre. De most oálinkafőzőt szeretnék építeni, mivel sajnos nem vagyok úgy elengedve anyagilag, hogy megvegyek egy full réz főzőt. A lényeg az, hogy mindenem megvan hozzá /sisak, páracső, hűtő, stb/ csak egy megfelelő üst kellene a sisakomhoz, ami egy vörösréz dísztányér 46cm átmérővel /ez adott volt/. Kis főzőt szeretnék 25-30L mert ilyen hordóim vannak és már most is ki van forrva 2 hordó cefre /szílva, és meggy/. Csak sajnos nem tudom mindig elkérni a főzőt! Olvastam Hal oldalán, hogy pont ez a lényeg, hogy megfelelő legyen az üst és ne kínai vagy török. Viszont látt a Vasbicikli főzőjét is ami Nekem bejőtt az olcsósága miatt és megtetszett a keverője. Ezt le is koppintottam, ha nem gond.  De viszont nézetm az ilyen Arian fazekakt a piacon és elég vékonynak tűnt a fal és a talppal sem voltam megelégedve és nem is tudom mit rejt az Ariannál a dupla talp. Azért nézek így szét, mert nem egy ill két évere szeretnék főzőt és ha esetleg duplafalúsítom, akkor lehessen heggeszteni. A sok rizsa után rá is térek a lényegre. Találtam az apródon és a vaterán is 25L-es nagykonyhai rozsdamnetes fazekat elég jó áron. Bár szerintem a két hírdetés egy és ugyanaz csak más árral. Hogy miért az passz. Nagyjából ismerem ezeket a fazekakat és tudom, hogy nagyon vastag lemezből /1mm feletti/ van és a hőelosztó dupla talp is is talán alumínium, de nem akarok hülyeséget írne, de nem homok az biztos. Fedő az nincs hozzá, de nem is kell. Aműgy elég drágák ezek és nehéz is használtat találni. Az apródon még ennek a hírdetőnek volt 45L-es is, csak sajnos Nekem a sisak miatt nem jó, pedig ha már csinálok a nagyobb jobb lett volna, de az anyagiak. Kérdésem, hogy ez megfelelő lenne-e pálinkafőzőnek is és kell-e bele egyáltalán keverő és érdemes-e duplafalúsítani? Viszont az biztos hogy könnyebb hegeszteni a vastag fala miatt, ha duplafalúsítom. Köszi előre is a válaszokat és bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült. Ezekről lenne szó:

http://aprod.hu/hirdetes/rozsdamentes-fazek-25l-nagykonyhai-akar-palinkafozonek-is-ID1n2xf.html

http://butor-lakberendezes.vatera.hu/konyha_konyhafelszereles/konyhai_edenyek/fozoedeny/rozsdamentes_fazek_25l_akar_palinkafozo_1795386983.html

 

UI: Bocs, ha egyszer már megjelent az írásom, de mint írtam új vagyok itt és nem tudom mit nyomkodtam. Feleslegesen nem szoktam írni. Én aza fajta olvasok forumokat és tanulok más hibáiból típus vagyok. De a mostani kérdésemre nem találtam választ.