Szeleszte Creative Commons License 2013.08.27 0 0 57523

Koszt kérdés:

 

Nos: az ebédet elég egyszer megfőzni, sokszor van az, hogy a fenti tűzhelyen rotyogtatom mind a három égőt, meg a sütőt és nem kevés mosogatnivalóval jár. Eddig úgy volt, hogy a megfőzött ételből lett nekem 0,5 liter leves és 0,5 liter második, neki meg elég sokszor 1 liter is. Most hogy mindent méregetnem kell, így a 4 pontosan 4*0,5 liter így szoktam tartani attól, hogy ez kevesebb. Mondtam, ha kevés akkor ő még főzhet magának plusz rizst, tésztát, ha pörköltről van szó ehet mellé pluszba kenyeret hogy kiegészüljön. Ma például zöldboró leves volt sárgarépával, brokkolival és 1 dkg durumtésztával. A második zöldbabfőzelék 1 pár virslivel.

 

A többi: 

Én steviával iszom a kávét ő cukorral, én tönköly kenyeret eszek három nap alatt összesen 0,5 kg-ot se, ő fehér kenyeret ugyanennyi idő alatt 1 kg-ot és még az enyémbe is besegít. A vacsorám a kiszámított szénhidrátok alapján, az ő vacsorája: fehér kenyér, felvágott, nasinak még mézes vagy lekváros kenyér joghurt, gyümölcs neki bármelyik időszakban lehet bármit.

Én diabetikus csokit fogyasztottam ami fruktózzal volt édesítve, ő rendes csokit, és persze az övé az összes bonbon és ajándékba kapott édesség.

 

Összességében az ebédnél kompromisszum kellett, hogy azt eszi ő is amit én, mert arra nincs idő, hogy kétfele főzöcskézzek, valamint ha desszertet készítettem, akkor azt is diabetikusan. Persze ha nem volt neki elég édes ő még szórhatott rá pluszba porcukrot, lekvárt amit akart. Az összes többi étkezésünk eltér. Mindig megkérdezem ő kér-e? mert ha szeretne e ő is pl uzsira túró, joghurt, őszibarackot enni akkor úgymond megvendégelem és dupla adagot készítek. Ha nem, akkor választ magának mást a hűtőből. Úgy állapodtunk meg, hogy az egészségem fontos, viszont az én egészséges ételem nem ártalmas neki, fordítva már nincs így:)

 

34 még szerintem nem olyan sok, annyira nem vagy megcsúszva. Persze oda kell figyelni az idő ketyegésre, de ha egyszer összejött és van egy 15 éves fiad, akkor összejön az mégegyszer csak kicsit az egészségi bundát rendezni kell.

Előzmény: takacsheni (57522)