Törölt nick Creative Commons License 2013.08.26 0 0 3993

Szia! Én tavaly így csináltam a törkölyt: 120 literes hordóba jó szorosan belenyomkodtam a törkölyt, úgy 115 liter lehetett benne, majdnem színültig, fóliával lezártam, hordó körül belül körbenyomkodtam a fóliát a törköly alá, 1 hónapig így hagytam. A hordóra végül lazán rátettem a fedőt.

  1 hónap múlva kibontottam, az üstbe tettem törkölyt+annyi vizet, hogy főzni lehessen, elég jól adott.

A hordó aljára érve folyadékot találtam, ebből reméltem a legtöbb alkoholt, de a valóságban ennek az alkoholtartalma volt a legkevesebb. A törköly száras részei elég jól adtak, jobban, mint az alma, vagy körte, most számokat nem tudnék mondani, de érdemes főzni, finom pálinkát ad.

Előzmény: Törölt nick (3992)