nagymamam Creative Commons License 2013.08.26 0 0 11018

Köszönöm.

Az apa  nem fog önként fele tulajdont "adni" a gyerekeinek ezt eddig is megtehette volna akár ajándékozással is ( egyenes ágról lévén szó még illetékmentes is). Neki ez a ház a "hozománya",  hogy találjon új nőt három gyerekkel, tehát neki kőkemény érdeke főzödik ahhoz minél nagyobb hányad legyen az ő tulajdonában.

 Sajnos az a tapasztalatom hogy a gyámhivatalok nem igazán szeretik az ilyen "problémákat" de ha elég szívos az ember és szolgáltatja nekik az általad is leirt szükséges adatokat, akkor előbb utóbb mégis lépnek. 

A jövedelem a konkrét esetben cifra dolog. Az apának nem volt legális  jövedelme soha ( most főllású apa) , viszont a szintén nem legális jövedelméből az apai nagypapa segítette a fiát. Mondjuk NAV-tól nem tudnak jövedelem igazolást hozni. Az anyukának volt állasa fizetése a gyerekek születése előtt, majd GYED  és a betegsége alatt rokkant nyugdíja. ( most ezért van a gyerekenek árvajáradéka, az apának erre terkintettel özvegyi nyugdíja, magyarul neki magának most sincs jövedelme. ) A napi megéletést, gyerekek ruházkodást az anya és az anyai nagymama biztosították az építkezés alatt és előtte is. Nekik viszont van, volt igazolható jövedelmük.

Azt hiszem ennek ügyvéd lesz a vége, mert még ennél is cifrább az ügy és napról napra cifrább lesz.

 

Előzmény: _lala_ (11017)