icuska54 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 69975

Szia larimar!

Köszi szépen a linket, és a dicséretet a takarómhoz.

Megszenvedtem vele, mire kész lett, mert ugye a videón a csajszi olyan lazán mutatja, hogy a szendvicselt kockákat egyenként hogyan kell csikkal összekötni... azonban a valóságban ez nem is olyan könnyü...

 

Kicsit elméláztam mire megtaláltam amit irsz arról a spéci anyagról... Tehát a minta rajzolása és átmásolása megoldható.. kb ilyesmire jutottam én is elméletileg. A gyakorlati kivitelezéssel már sokkal nagyobb a gondom .... szerintem  itthon ilyen anyag nem kapható sehol se és olyan spéci toll se, ha jól tudom, amivel jelölni lehetne... az alap rajzhoz, a sablonhoz bármilyen filc jó lenne, mondjuk a permanent alkoholos filc meg is tenné, - de az átmásoláshoz már ez nem jó, oda kellene a vizzel eltávolitható. Felénk ilyesmiről még nem is hallott a boltos. A tüllt kérdeztem, de nem volt a boltosnak.

 

Már  azon is méláztam, hogy magamnak csinálok sablont, felrajzolni még menne is talán, de itt vége is van...fogalmam sincs mire rajzoljam és hogy lesz belőle vonal mentén likas sablon, és persze mivel tudom a mintát átnyomni a likakon...

Javasolta  valaki, hogy vékony solvy-ra rajzoljam fel a mintát és azt varrjam rá az anyagra a vonalak mentén, majd tépjem le a felesleget, illetve vizzel oldjam le. Ötletnek nem is rossz, de nem tudom mit csinál a toll tintájának maradéka, benne marad-e az anyagban, vagy az is leoldódik a vizzel... tépkedni kicsit problémásnak gondolom, bár lehet hogy jól lehet tépni.

A selyem papir és a celofán nem mükszik :))) a gépi himzésnél használt téphető papirt még nem próbáltam, de majd keresek maradékot . Attól tartok ennek az eltávolitása se könnyü.

Előzmény: larimar (69974)