tetanusz1 Creative Commons License 2013.08.16 0 0 5517

Szia sancibácsi !

Természtesen a területen történtek statikai vizsgálatok, konkrátan talajmechanikai fúrások is. A statikai tervet persze át kell tervezni ez a cölöpök kiosztását jelenti  mert az adott területre 3 tonnás kályhát rajzoltam a statikusnak. A cölöpök egyébként nem fából vannak és nem is faszerkezetre épülne a ház hanem beton cölöpökre beton aljzatra.

 

A fő kérdésem is így hangzott , hogy bármiylen kályhatípussal megoldható-e ekkora terület befűtése, nem pedig úgy hogy mindenáron tömegkályhával akarok fűteni és ebben kérek segítséget. Ezért gondoltam arra, hogy tömegkályha mellé építenék egy víztömkeg tárolására szolgáló puffertartályt is a melegvíz tárolására. pl.

 

Természetesen nem hagyom szükségmegoldások nélkül a házat, elektromos fűtőpaneleket helyezünk be ami azt jelenti, hogy elektromos hálózattól sem leszünk elvága szerencsére sőt két darab 2,2 négyzetméteres sörkollektor is fent lesz a falon háha kicsit kisüt a nap és azok is termelnek valamit.

 

A ház alaprajzot gondoltam feltölteni, hogy ötletelni lehessen arra nézve hogyan és mivel lehetne felfűteni a házat. Én nem vetek el vízteres cserépkályha megoldást sem, vagy vízteres kandallót sem.... Ezért írtam, hogy szakmai ötleteket várok tőletek ha meg lehet oldeni tömegkályhával akkor oldjuk meg azzal de nyilván bármilyen megoldás érdekel ími fa mint főtüzelési móddal kapcsolatos.

 

Köszi a segítésgeket miondenkitől természetesen, bízom abban hogy sikerülni fog fával fűteni ezt a házat valahogyan.

 

P.

 

Előzmény: sancibácsi (5510)