ab69 Creative Commons License 2013.08.13 0 0 5492

Nincs semmilyen kínos helyzet számomra, szerintem a helyén kezeltem a dolgokat, nem vettem komolyan. :D

 

Ami a te esetedet illeti. Elmondom én hogy fognék hozzá, te meg azt csinálsz amit akarsz.

Először is megnézném, hogy működik ez a napraforgószár egy normálnak mondott tömegkályhában, különböző darabolásokat, bepakolási, begyújtási módokkal próbálkoznék , figyelnék. Ha így, számomra tolerálható mértékű füstölést tudok produkálni, akkor részemről befejeződött a történet. Ha nem, akkor erőteljesen elgondolkodnék, hajlandó vagyok-e további hercehurcára, pénzköltésre, ha nem, hagyom a francba az egészet. Ha belevágok és tutira akarok menni, akkor kell egy gázelemző, aminek az árábol már kályhát lehet építtetni úgy hogy össze sem sározom a kis kezemet. Jó, én persze ezt nem bíznám másra, nem szakiknak viszont erősen ajánlom. Továbbá, nem ártana ezen a ponton már olyan szinten ismerni a kályhákat, hogy tudd mi, miért van és hogyan működik, milyen módosításnál mire lehet számítani, ez már erősen nem a lelkes amatőrök szintje. Aztán bontanék, módosítanék, újraépítenék. X+1 alkalommal, amig jó eredményeket nem kapok.

Így lenne esély, hogy valóban jól működő szerkezetet hozzál össze, másképp nem hiszem.

 

Nem hiszem hogy végigjárnád ezt az utat, én is csak akkor ha tömeges igény lenne a napraforgószárral fűtött tömegkályhákra. Másrészt , ha visszaolvasol, nem egy példát találsz, hogy a lelkes amatőrök, általában már az első, jól működö kályhánál elvéreznek, plusz akik mélyen hallgatnak róla.

Lehet persze lehet ilyeneket mondani, hogy micsoda kihívás egy ilyen szerkezet megtervezése, de megfigyelések, mérések nélkül ez nem igazán tervezés maximum álmodozás. Lehet csapongani, az alsó égésű, látványos, de azonkívül semmi pluszt fel nem mutató tűzterektől egészen a rakéta tűzterekig, de evvel nem jutsz sokkal előrébb.

Mondhatod, hogy nulla tudásról milyen frankó kemencét építettél, de először is, ez nem kemence. Másodsorban, kemencétől eljutni egy jól működő kályháig sokkal nagyobb lépés, mint nulláról a kemencéig.

 

Én mindenestre így látom, ha te meg nem, akkor nem. Nem elkeseríteni akarlak, de azért érdemes reálisan felmérni a helyzetet.

 

Tanácsot persze mindig lehet adni, ötlete mindenkinek van dögivel, utólag meg különösen. Nekem most épp az jutott eszembe, hogy sok napraforgószárral, kicsit körbejárnám a komposztkazán témát, különösen ha még meleg viz is kellene.

Előzmény: Fidó mester. (5490)