juhosttt Creative Commons License 2013.08.10 0 0 28727

A zöld és a víz itatás pedig nem egy leányálom együtt. Egyed függő, de főként a fiatal szervezet nagyon megsinyli. Idősebb edzett állatnál nincs gond. Nekem is a választáskori elhullás volt a sok. Aztán egy évben a myxomat söpört végig, egy évben a pastereullózis. Az utóbbi 2-t csak végignéztem, sokat nem tudtam tenni... A vész közepében hiába oltogatok, sokat nem ért volna... Az utóbbinál meg a hozzá nem értéssel volt a gond, amit szerencsére mára sikerült orvosolni egy picit...
A törpék nekem sokal ellenállóbbak voltak, és az a hülyeség, hogy takarmányozásnál megkülönböztetünk törpe és más méretű nyulat. Persze a törpe nem húsra megy az oké. De attól neki is ugyanaz a felépítése... Egyedenként lehetnek eltérő tulajdonságok, pl immunitásban.

Maga a szín még nem határozza meg a valódi fajtát, lehet sima keverékek is. Fajtatiszta nyulat csak olyan helyen találsz ahol kimondottan egy vagy esetleg több fajta tiszta tenyésztésével talál az ember. Az ilyen keverékeknél meg szinte minden szín előfordul. 

Előzmény: Törölt nick (28726)