tunderlala-3 Creative Commons License 2013.08.07 0 0 3486

 

http://www.wuxal.hu/hasznalati.html

dísznövények levéltrágyázására önmagában vagy a növényvédő szeres kezelésekkel kombinálva, a növények fejlettségi állapotától függően 0,05-0,5%-os, tápoldatozásra 0,05-0,1%-os töménységben havonta egy alkalommal,

 

Permetezésre 20 literre tegyél  2 kupaknyit (0,2 %-os oldat), belocsolásra pedig csak egy kupakkal, az a 0,1 %-os, annál több belocsolva semmiképpen ne legyen, nehogy megégesse a gyökeret!

 

Adjad neki belocsolva és permetezve is, egyszerre mehet így is, úgy is.

A Wuxallal egyszerre adhatod neki belocsolva a vasat is, én úgy adtam.

 

Keserűsó is jó lenne még, az is mehet egy következő alkalommal (kb. 10 nap különbséggel mehet nyugodtan, nem tartottam be az egy hónapot én sem, adtam nekik, mert nagyon tápanyaghiányosak voltak) belocsolva wuxallal együtt, és akkor a levélre ne a wuxalt, hanem a keserűsót permetezd!

 

Ahogy a levelek kinéznek, az az égett kinézett, azt kálium (kapja a wuxalból) és magnézium hiány okozza (arra meg a keserűsó, magnézium-szulfát kell).

 

zöldülni pedig fog a nitrogéntól, foszfortól, ami szintén van a wuxalban és a vastól.

 

nem ártana a gyökerét topsinnal kezelni, nekem mondták, hogy a topsinos kezelés után kezdődik majd a látványos zöldülés és tényleg úgy is volt... amíg beteg a gyökér, addig hiába adsz bármit, nem tudja úgy felvenni, ahogy kellene, azért romlik le ennyire a növény... mert azért ez elég súlyos, ahogy nálad is kinéznek.... pont mint nálam voltak.:((

 

 

Előzmény: Törölt nick (3485)