vani-lia Creative Commons License 2013.08.05 0 0 90755

A lépések itt lejjebb részletesen leírásra kerültek, de akkor azért mégegyszer :

Egy ötliteres üveg aljára egy nagy szem, felszeletelt krumpli kerül (nem kell, hogy öreg krumpli legyen ), rárakjuk szépen a jól egmosott, hosszában négyfelé bevagdalt uborkákat, a két végüket szintén levágva, és amikor megtelt az üveg, a tetejére újra egy felszeletelt krumpli kerül, és egy kis csokor kapor.Erre jön kb. két evőkanál só, és annyi meleg felöntővíz, hogy jól ellepje.Tetejére kistányér, vagy folpack, és mehet a napra. Ebben a hőségben két nap bőven elég neki. Az uborkák színe ekkorra világosabb színre vált. Ha kész, az uborkát kiszedjük, a levet ráönjük, (a felesleges lé remekül fogyasztható lehűtve ),  és mehet is az uborka a hűtőbe. ( a krumpli meg nálam a kukába, de  van, aki azt is megeszi.

Jó étvágyat :)!

Előzmény: rollller (90753)