GGabor1 Creative Commons License 2013.08.04 0 0 356

Nekem is epekövet mondtak, de nálam se láttak soha semmit. Ital mindenesetre biztos nem okozhatta, mert nem iszom... és nehezeket sem ettem soha. Mondjuk volt, aki azt mondta, hogy valami vírus okozhatta, de ez se bizonyosodott be egyértelműen.Szóval igazából csak találgattak. Egyébként nekem is a húszas éveim elején alakult ki (ha jól emlékszem 22 évesen), és elvileg rögtön krónikus formában jelentkezett... szerencsére viszonylag enyhe formában, ahogy írtam, egyedül a hmirigy farok része lett ödémás egy kicsit, és a diéta hatására olyan 7-8 hónap alatt el is múlt. Igaz, azóta előjött még egyszer (ami ismét eltartott vagy egy fél évig vagy tovább: most elvileg megint minden OK), de soha nem voltak túl komoly panaszok, még kórházi ellátásra sem szorultam.

 

"Azt hitte, hogy most már minden ok és elment megünnepelni. Vodkával!"

Úristen... hát ez a no komment kategória, már elnézést. Hasnyálmirigy-gyulladás után vodkát inni... ez egyszerűen ostobaság volt. Nem csoda, hogy gáz volt. És ha így folytatja, akkor még nagyobb gond is lehet. (Mert eddig valószínűleg tényleg "szerencsétek" volt: ha az ultrahang semmilyen károsodást nem mutatott ki, akkor tényleg nem lehetett egy komoly gyulladás; súlyos esetben pl. a szerv egy része el is halhat stb.)

Amúgy nem tudom, hogy kövdeti-e a hasnyálmirigyes diétát (bár ha vodkát és ilyen vackokat iszik, akkor gondolom nem...), de én a helyében követném, legalább pár hónapig (és mondjuk utána se tanácsos nehéz, zsíros, fűszeres dolgokat enni: tulajdonképpen az lenne a legjobb, ha már 'soha' nem enne ilyeneket; amúgy sem egészségesek :) ), különben nem kizárt, hogy újra gond lesz. A diéta tényleg nagyon sokat számít, valószínűleg én is főleg annak köszönhetem, hogy így megúsztam a dolgot, illetve nem vált súlyosabbá. :)