Rhéman Creative Commons License 2013.08.04 0 0 9721

Egyetértek Veled!

 

Nem kell Bálit Gyuri bácsi életét napi 24 órában figyelni, ahhoz, hogy kétségbe vonjuk a vegyszerhasználatot teljesen elutasítók igazságát.

 

Azt, hogy a csökkentett deutérium tartalmú víz máshogy viselkedik egyes biokémiai folyamatokban, mint a „sima” H2O elfogadható állításnak tartom. Azt, hogy ezt az egyik évfolyamtársam is megerősítette, aki a D-víz előállításában részt vett azért nem hozom fel érvnek, mert ez a „tekintély elv” alkalmazása lenne.

 

Az elfogadott szokvány, hogy az az állítás tekinthető bizonyítottnak, melyet többször ellenőriztek, és független szakértők is megerősítettek. Mondanék két elrettentő példát. (Ha nem untatlak!)

 

Az első nemrégiben történt. Egy csapat a neutrínók vizsgálatánál, arra az eredményre jutott, hogy egyesek a fény sebességénél gyorsabban mozognak. Az eredményt publikálták, és már arról folyt a fizikusok közt a szó, hogy az Einsteini fizika a végóráit éli. ( http://www.origo.hu/tudomany/20111118-neutrinok-fenysebesseg-megerositettek-a-fenynel-gyorsabb-neutrinokat-a-felfedezok.html ) Végül kiderült, hogy a mérésnél, ha jól emlékszem, egy rossz kontaktus okozta a téves eredményt.

 

A másik. A hidrogén atomok egyesítése, a hidrogén fúziója, jelentős energia felszabadulással jár, Gondoljunk a hidrogénbombára. A fúzióhoz két hidrogén atomot, no, erre is a deutériumot, vagy a még ritkább tríciumot használják, egymásba kell nyomni. Ez nagy energiát, azaz nagy nyomást igényel, és ezt eddig csak magas hőmérsékleten sikerült megvalósítani. Gondoljunk a nap belsejére, ahol ez több millió fokon lejátszódó folyamat.

A palládium képes több hidrogént megkötni, mint a saját súlyának háromszázszorosa. Munka hipotézisnek nem rossz feltételezés, hogy a palládium, mint katalizátor segít abban, hogy az atomok a fúzió létrejöttét biztosító közelségbe kerüljenek. Óriási lenne! Évszázadokra megoldódna az energia gondunk. Egy Debreceni fizikus csapat jó néhány éve publikált olyan eredményeket, mely azt támasztotta alá, hogy a hidegfúzió létrejött. Senkinek nem sikerült az eredményüket reprodukálni, és még senki nem épített hidegfúziós reaktort.

 

Talán ez a két példa is bizonyítja, hogy nem lehet végzettségre, címre, tekintélyre, másutt elért eredményre hivatkozva valamit igaznak, vagy hamisnak minősíteni. Nagytekintélyű kutatók, profeszorok, a szakterületükön tévedtek. (Hosszú ideig, Ptolemaiosz érdemeire, és munkásságára hivatkozva vegzálták, égették el, vagy ítélték szobafogságra a  heliocentrikus világkép hirdetőit)

Visszatérve a D-vízre. Elhiszem, hogy EGYES rosszindulatú betegségekben használ, de nem látom bizonyítottnak. A fogyasztása, tehát hit kérdése. Zavar, hogy nem találkoztam független, felkészült, szakértői véleménnyel, sem pro, sem kontra. Nem tudunk arról, hogy más folyamatokat, pl. termékenység, mutáció, hogyan befolyásol. Hiszen, ha a daganatos sejtek növekedését befolyásolja, akkor a normál sejtekre sem lehet hatástalan.

 

Van még egy.  A bemutatott desztilláló berendezés, mit ne mondjak elég egyszerű, kétlem, hogy elég hatékony szelekciót tesz lehetővé, különösen nem 1x-i desztillálással. Gondoljunk arra, hogy az esővíz is tartalmaz deutérium tartalmú vizet. Így a paradicsom is. És minden élelmiszerünk.

 

Bocsi az OFF-ért. Azt hiszem, ezzel ezt a témát én is lezártnak tekintem.

Előzmény: Törölt nick (9716)